Opplysningstavla

 

Her er opplysninger om bussterminaler - Båtturer 

Buss og jernbane

I Bangkok er det 3 bussterminaler og en jernbanestasjon.

Mo Chit (Bus-terminal North) er nok den største bussterminalen og dekker primært området nord og nord-øst for Bangkok. Den er i gåavstand fra BTS / MRT systemet. Det går også busser til andre steder blant annet er det Mo Chit som har flest avganger til Pattaya.

Ekkamai (Bus-terminal East) dekker primært området syd-øst for Bangkok. Den er i gåavstand fra BTS / MRT systemet. Herfra går det buss til Pattaya.

Sai Tai Guo (Bus-terminal South) ligger utenfor gåavstand til BTS / MRT systemet. Man er noe usikker på om det går store langdistansebusser herfra, men at det kanskje dreier seg mer om minibusser.

Hua Lamphong Railway station er koblet til BTS / MRT systemet. Man har erfart at jernbanen i Thailand er treg, men for dem som har med sykkel er jernbanen et hyggelig bekjentskap. Vær oppmerksom på at ikke alle tog har kapasitet til å transportere sykler.

Bussterminalen i Pattaya i North Pattaya Rd har forbindelse sydover til Rayong og til alle bussterminalene nevnt ovenfor.

Flybussene

Fra Suvarnabhumi Airport til Bangkok benytter man BTS og MRT systemet så langt det rekker, men det er også noen flybusser av interesse.

Flybussen mellom Suvarnabhumi Airport og Pattaya / Jomtien går direkte med et par stopp øst for Pattaya før den terminerer ved bussterminalen i Jomtien. Rutetabellen som selskapet har oppgitt synes våren 2019 uriktig ved at disse  bussene nå går hver halvtime. Det er under alle omstendigheter bare å gå ned til foajeen og kjøpe billett der til første buss. Der bussen stopper i Jomtien går det hele tiden bath-buser videre langs Jomtien beach. På motsatt side av veien går det bath-busser til Pattaya. Disse følger en hovedvei som går parallelt med Pattaya beach. Bath-bussene koster sommeren 2019 10 bath og det er lite populært med store sedler.

For buss motsatt vei er det lurt å sjekke kjøpe billettene på forhånd eller regne seg god tid.

Det går en Flybuss mellom Suvarnabhumi Airport og Hua Hin som man ikke har annen praktisk erfaring med enn at den faktisk opererer. Det vises derfor til selskapets hjemmeside.

Det går en Flybuss A1 mellom BTS ved Mo Chit og Don Muang Airport. Denne bussen benyttet man våren 2019, men den informasjonen man finner på nettet synes noe usikker. Under alle omstendigheter medfører turen mellom flyplassene flere timer på BTS og MRT, en del trappegåing og muligheter for feilnavigering. En tillater seg å anbefale googling av nærmeste GrabTaxi. I skrivende stund tilbys slik transport for ca 600THB.

Båtturer fra Pattaya

Bali Hai Pier er det sentrale knutepunktet for å ta ferge fra Pattaya til Coral Island (Koh Larn) eller til Hua Hin. I tillegg til de jevnlige ferger, er Pattaya Pier et hoppe av punkt for fartbåter, fiske charterturer og dykking. Havnen er opptatt med båter som plukker opp og slipper av passasjerer gjennom hele dagen.

Det er flere strender på Koh Larn som du også kan reise til med f.eks. SPEEDBÅT.
Flere øyer er det også rundt Pattaya som du kan utforske og mer om dette kan du lese her:http://www.pattaya.net/do/island.html