Mini Siam

Mini Siam

Mini Siam er en park i Pattaya bestående av av minitaryrmodeller av kjente og prominente templer, hus, elver og broer, byggverk og skulpturer som finnes rundt om kring i Thailand. Navnet Siam er det gamle navnet på Thailand. Parken ble konstruert midt på 80-tallet og består nå av to zoner; Mini Europe og Mini Siam. Egentlig er zonenavnet Mini Europe litt misvisende, da denne zonen også omfatter byggverk fra bl.a. Kambodsja, Kina og Amerika. Ved siden av hver modell er det også et informasjonsskilt som forklarer hva modellen er for noe, både på thai og på engelsk. Vi var her fra i 16-19-tiden. Når solen går ned, blir modellene lyst opp av mange små lys, så det går fint an å se også etter det har blitt mørkt. Og egentlig er det aller finest her ved skumringstid.

Nyt et fugleperspektiv av noen av de mest ærverdige bygningene i Thailand og verden, mens du rusler rundt i dette miniatyr-eventyrlandet.
Vandre rundt på området til Mini Siam, og se de nedskalerte versjonene av noen av Thailands mest ikoniske bygninger. De imponerende pagodene til Wat Phra (templet til Emerald Buddha), samt Wat Arun og Wat Mahathart, er alle gjenskapt med et fabelaktig detaljnivå. Ta et bilde ved siden av thailandske monumenter som Bangkoks Victory Tower og Marble Throne Hall, før du sjekker ut den historiske parken Ayutthaya, for et unikt glimt av Thailands gamle hovedstad.