Barnehjemmet Baan Kruja trenger mer enn noensinne din hjelp!

I forbindelse med realitetene og restriksjonene rundt coronakrisen så har hverdagen til de ansatte og de hjelpetrengende barna desverre blitt vanskeligere. Den negative innvirkningen og de harde tiltakene har resultert i at hjemmet har fått redusert støtte i fra det samlede samfunnet i motsetning til hvordan situasjonen var før krisen. Folk som reiste for å donere og gi sine verdifulle bidrag til senteret får nå ikke lov til å komme inn og se arbeidet som blir gjort, noe som fører til betydelig mindre donasjoner og generell støtte.

Daglig leder, Herr Noja, sa at fordi senteret var stengt på grunn av frykt for smitte og spredning av Covid-19, var barna innesperret på senterets areal og fikk ikke lov til å bevege seg utenfor det avgrensede området for å kunne delta de ulike aktivitetene som tidligere var organisert for dem, for eksempel diverse trening og klasseundervisning for å hjelpe deres egen utvikling.

Han uttalte at Baan Kruja dyrket grønnsaker og lærte barna hvordan de skulle dyrke, noe som var med på å kompensere for eventuelle aktuelle problemer med den pågående Covid-19 situasjonen. Mr. Noja sa at donasjoner av ris, tørr mat og brukte klær og penger kan doneres personlig i Baan Kruja-senteret, som ligger i Village Number 7 i Nong Prue-distriktet, Banglamung, Chonburi-provinsen. Han uttalte at selv om folk ikke ville få lov til å komme inn i senteret eller samhandle med barna, kunne personalet bli tilkalt for å samle inn donasjonene under den nåværende Covid-19-krisen.

Herr Noja uttalte at det for øyeblikket er 53 barn på senteret, hvor de aller fleste har kommet fra voldelige hjem og/eller har vært i en livssituasjon som har vært veldig vanskelig for dem. Senteret har for øyeblikket midler for det resterende semesteret, men er bekymret for fremtiden på grunn av effekten Covid-19 har hatt på samfunnet som helhet. Senteret ble opprinnelig grunnlagt i 2008 og har hjulpet misbrukte og menneskehandelsutsatte barn i totalt tretten år. Veldedigheten har fremdeles jevnlige donasjoner og støtte fra forskjellige individer og grupper, men på grunn av krisen får de ikke så mye støtte som de gjorde før krisen.

Men heldigvis så har mange etterhvert blitt klar over hvem de er og hva som trengs for at de skal få en mulighet til et bedre liv. Vi hverken kan eller må la en krise være til hindring for hjelp når vi ser at det fremdeles finnes gode løsninger.

Vi legger derfor ut donasjonskonto for barnehjemmet Baan Kruja / Pattaya!

Konto nr. 970-0-25994-9 i BANGKOK BANK. Sec.Road, Pattaya South (Swift: BKK BTHBK)
(Tegnet på Edvin Jonassen og Helge Sørlie)

For dere som ønsker å benytte denne muligheten så vennligst send en av oss en
sms til +66(0)62 850 9650 eller + 66(0)860249399 hvor det står nevnt:

Navn: ___________
Dato: ___________
Sum: ___________

… siden det eneste vi ser på bankutskriften kun er: sum, dato og kl.slett (for kontroll).

Skulle dere som fortsatt er bosatt i Norge ønske å være med å engasjere seg i dette så ta gjerne kontakt med meg på edvinjo@hotmail.com eller tlf:+66(0)628509650 så finner vi en løsning på det også.

Link til barnehjemmets webside: http://www.atcc.or.th/ (thai og engelsk)

Vedlegg (klikk): dok. fra barnehjemmet