Oppsummering fra “Tirsdagtreffen” i Khon Norway 02 feb. 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Det var 18 personer tilstede denne gang, og hvor flere benyttet anledningen til å få betalt sin medlems kontingent for dette år. Noen kom også oppe fra Isaan området.

Advokat Suntree Jongkitiwiroj (Lek) var også tilstede denne gang fra kl. 9.00 til 11.00 for å kunne gi råd og tips til våre medlemmer.

Hotel Danmark var denne gang nesten fullsatt med personer som ønsket å ta sin Frokost bufe der i dag. Faktisk 2 langbord var det rigget til for siden det også kom en gruppe Tysktalende på 16 personer i tillegg til oss, og covid-19 meteren hadde de tydelig vis ikke blitt gjort kjent med. Dette medførte at det ble en støyende forsamling som vanskeliggjorde muligheten for å høre eller prate med andre en sidemannen for noen av oss.

Selvgående støvsugere.(Se bilder)

En av deltakerne hadde kjøpt 2 av denne typen til en meget hyggelig pris på Lazada for 2 stk, og som vises på bilder, og som gjorde en utmerket jobb som holdt gulvene rene. Ja faktisk kunne den påsettes små mopper som så fuktes og tok rengjøringa til slutt også. Riktignok ble jeg forklart at under senga var disse for høye til å kunne kjøre så der kom disse ikke til uten at jeg vet høyden disse da trenger. Styrt på WIFI mener jeg også huske disse var.

Ting en bør investere i nå?

Det som kom først opp var hvordan småsparerne hadde overlistet disse med Hedge Fond som ønsket prisen på Game Stop aksjen ned, men som ble lurt når menigmann slo seg sammen og kjøpte opp slik at prisen doblet seg opp til 1000 ganger mener jeg å huske fra avisen tidligere.

Siden det også var nevnt noe om sølv i dag så var det jo naturlig at gull også ble tatt frem. Vi pratet da rundt hva Thai damene syntes var fornuftig å kjøpe for å legge seg opp en buffer for å ha rask tilgang til kontanter om det trengtes. Det gikk jo da i smykkegull som disse kjøper. Det er sikkert ikke mange av oss som har sluppet unna dette med å kjøpe disse gull smykker til damene våre i div. varianter. Siden det her kommer et fradrag i verdien på 15-1600 baht for arbeidet dette medfører i slikt som rens og rep. så er det heller å anbefale å investere i barrer siden disse holder prisen bedre uten slikt fradrag også.

Alt dette kan jo også pantes, eller lånes på for senere gjenkjøp etter en forhånds bestemt tidsperiode. I forbindelse med dette så kom det jo også frem at mange av oss hadde også drevet med salg av slikt før flytting til Thailand. Det meste gikk da i sølv vi hadde samlet oss i form av bestikk, lysestaker, smykker og premier fra vår ungdomstid fra div. idretts greiner. Selv også hatt denne erfaringen ,og solgt etter kg. pris som var den gang.

Kho Larn

En hadde også besøkt denne øya utenfor Pattaya på lørdag 30.01, og hvor de fortsatt vel har noen restriksjoner tilbake når det gjelder antall mennesker/Turister som kan komme ut foreløpig. Her var det bestilt tur på forhånd med speed båt. Det ble kontroll på Øya av temp og spritvask før disse dro på utsiden for noen stille og rolige timer på Tien Beach som var nesten helt fri for turister. Pris var for 5 pers. 5000baht / opp til 8 pers. ble det 6000bht

Immigration/Jomtien

Heller ikke denne gang unngikk vi at det dukket opp en episode derfra. Konklusjonen blir vel at ingen regulativer eller forordninger varer evig i denne etaten. Mange har tilbrakt mange år her i Thailand, og ikke alle greier å følge med i det som endrer seg etter som tiden går, og gjør som de alltid har gjort. Bringer med seg det de husker å ha sist gang, og gangen før der i beste fall.

Så selv med bekreftelse fra Konsulatet i original + Nav kopi 1stk. (1 mnd. eller var det 3mnd?)+ Bostedsbevis?, og ei bankbok så er det ikke sikkert dette går greit. Egentlig når en ser på hva disse som ekspederer oss skal igjennom i løpet av en travel dag på post 8 hvor det står fra nr. 1-50 stk. før kl. 11.30 fra kl. 13.00 til 16.30 fra nr. 50-100 stk.

Etter det jeg kjenner til så er vi fra Norge vel det eneste landet som har en slik særordning som dette med pensjon fra NAV gir oss så er jeg ikke overrasket om det glipper på husken at denne personen skal fornye sin 1 års oppholdstillatelse.

Ref. Edvin Jonassen