Oppsummering fra “Tirsdagtreffen” i Khon Norway 13 juli 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway

Det var 16 deltakere i treffet, inklusive advokat Khun Lek. Det er et nytt medlem, og en kontingent er betalt inn.

Vaksinering, fortsettes

Innspill om vaksinering fortsetter å komme inn. 07 juli rapporterte vi om et medlem som har bod 21 år i Thailand og og som møtte til annonsert vaksinering som fant sted i Pattaya. Han hadde all foreskreven dokumentasjon med, men ble avvist angivelig for vaksineringen bare var for thaier.

Nå har vi gleden av å fortelle om et medlem som var så heldig å bli vaksinert i Hua Hin.

Han hadde ved hjelp av en thai gått inn på Mor Prom appen. Instruksene i appen ble fulgt, og time ble tildelt for vaksinasjon en måned senere. Han har fått første dose med Sinovac. Når han får neste dose, skal han også få vaksinnesertifikatet.

På denne linken kan du lese informasjon om Mor Prom fra Bangkok Hospital.

https://www.bangkokhospital.com/en/page/mor-phrom-and-vaccinated-for-covid-19

Mange har fulgt myndighetenes oppfordring om å fylle ut personalia på Thailandintervac.com som er laget for utlendinger som ønsker vaksine. Denne nettsiden later ikke til å være i funksjon lenger. Det ville være interessant å høre om noen utenfor Bangkok har blitt vaksinert gjennom denne registreringen? Er det ellers andre medlemmer som har blitt vaksinert, vil vi gjerne høre om det.

Portforbud I BK og omliggende provinser fra 12.07

Fra mandag, i går, er det innført portforbud i BK og omliggende provinser, samt provinser sør i landet, i minst 2 uker.

Ref. Pattaya Mail 12.07:

«The measures, approved by the Centre for COVID-19 Situation Administration (CCSA), including a 9pm-4am curfew, were published in the Royal Gazette. The curfew will be in place for at least the next two weeks, starting tomorrow (Monday), in Bangkok, Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Samut Sakhon, Narathiwat, Pattani, Yala and Songkhla.»
 
Dette innebærer også at kollektivtrafikken følger restriksjonene. Hovedveiene til//fra Bk er underlagt restriksjonene også.
 
Se lenke fra hele artikkelen:
 

Restriksjoner for Chonburi

Sent mandag kveld, 12.07, kom det nye retningslinjer fra Guvernøren i Chonburi med flere restriksjoner. Dette sto å lese i Pattaya News.

Retningslinjene innebærer i all essens , men med noen unntak, det samme som portforbudet i Bangkok, men i Chonburi bruker man en sterkt anmodning i stedet for forbud. Man anmodes om ikke å være utendørs mellom kl 21.00 og 04.00.

Dette illustreres i kopi nedenfor fra Pattaya News:

«This is, as written, appearing so far to be a “request” and not a mandate, although the intent is clear: Stay home during these hours unless it is an absolute emergency.You may be asked for proof, such as paperwork, that your visit outside during these hours is essential or critical and there may be checkpoints. Be aware in advance.»
 
Se lenken for hele artikkelen:


Tirsdagstreffets form

Et medlem som er flittig deltaker i tirsdagstreffene, synes at deltakerne i treffet sitter for spredt til at det gir følelse av samhold. Han foreslo konkret at deltakerne kan sitte ved langbord inne i den andre enden av lokalet. Skyvedørene ut kan åpnes, og røykerne kan sitte ved åpningen. Forslaget er ikke drøftet med restaurant ledelsen.
Det kan være at en ide at dette forslaget drøftes blant deltakerne i neste treff.

Risgrøt

Siden Sjømannskjerka er stengt for servering, vil A Taste of Norway servere risgrøt lørdag 17 juli 12.00. Oppfordring til dette har kommet fra noen av dem som bruker å spise risgrøt i Kjerka. Prisen vil ligge på omtrent samme nivået som i Kjerka. A Taste of Norway vil sette pris på å få innspill fra personer som vurderer å komme lørdag slik at de har planleggingstall. Informasjon om risgrøt vil bli gitt på restaurantens Facebook side denne uka. Der kan man melde sin interesse for deltakelse.

Treff fremover

Covid 19 påvirker samfunnet sterkt i disse tider. Treffdeltakerne bes følge med på informasjon som kommer ut fra Khon Norway på mandager om treff påfølgende dag.

Norske myndigheters manglende interesse for nordmenn i Thailand

Det uttrykkes dels sterk misnøye blant deltakere med norske myndigheters manglende interesse for nordmenn i Thailand. Det som er gjenstand for misnøyen nå, er at representanter for myndighetene viser manglende forståelse for nordmenns ønske om å få hjelp til å bli vaksinert i Thailand. Det være seg f.eks pådrivervirksomhet overfor thai myndigheter eller konkret hjelp med å bli vaksinert. Det vises til at andre land som f.eks Sveits, Kina, Belgia og Frankrike sender hjelper sine borgere i Thailand.

Mvh
Roald Kristiansen