Oppsummering fra “Tirsdagtreffen” i Khon Norway 15 juni 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Treffet fant sted i A Taste of Norway(tidligere Lindas)

Det var 12 deltakere i treffet. Dette inkluderer advokat Khun Lek.

Suvarnabhumi

En av våre medlemmer transporterte en annen til Suvarnabhumi forleden. I avreiseområdet var kun gate 1 og 2 i bruk. Flyplassen virka ganske død.

Immigration i Pattaya

Et av våre medlemmer var nylig på Immigration i Pattaya i forbindelse med 1- års visum. For å få visum, måtte han legge fram dokumentasjon fra konsulatet på inntekt/pensjon. Immigration aksepterte ikke månedsutskrifter fra Thai Bank.

Vaksinering/ikke vaksinering

Informasjon i mediene tyder på at det kan ta mer tid enn tidligere forventet å få vaksinering fra det offentlige i Thailand. Det kan se ut som det både mangler vaksiner og at organisering/administrasjon av vaksinefordeling er dårlig.
Mange venter på å få Moderna importert av private sjukehus, men der ser det pt ikke ut som vaksiner blir tilgjengelig før tidligst i oktober. Dagens største tema var dette.

Medlem av Folketrygden eller ikke.

Det ble uttrykt en del misnøye med det man får igjen ved å være medlem av Folketrygden. For å være medlem av Folketrygden, betaler vi 5,1% via skatten , og i tillegg betaler vi 2,3% for frivillig medlemskap til NAV Utland. Denne avgiften på 2,3% trekker NAV direkte før pensjonen utbetales. Noen medlemmer har pga misnøye meldt seg ut av Folketrygden. Noen sier de vurderer å gjøre det fordi de synes det vi får igjen som medlem ikke står i forhold til det vi betaler inn.

 

Mvh
Roald Kristiansen