Oppsummering fra “Tirsdagtreffen” i Khon Norway 16 feb. 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Det var 20 personer innom på treffet i dag.

Donasjon på 1000baht ble det også i dag levert for øremerket til Baan Kruja (Barnehjemmet) vi støtter her i Pattaya.

Vår Advokat Suntree Jongkitiwiro ( Lek )var også i dag tilstede fra 09.00 til kl.11.00 fer den som ønske å få henne i tale. Skatt for innbetaling til Thailand er jo det mye av dagen går med til for hennes ansatte på kontoret, men de steller jo også med mye annet også slikt som visa forlengelser og det som måtte komme i forbindelse med dette. Denne gang for et medlem som er sengeliggende på hospitalet å trengte hjelp for å få dette på plass.

Litt mimring

ble det også denne gang, men nå var det tidligere sydenturer fra ungdomstiden hvor en kunne finne på så mye den gang. Som en biltur ned til Spania / Italia bare for å få se middel havet. Ja det var jo ikke bra det da siden det jo også var mye annet en hadde i hode den gangen for ikke å snakke om hjemturen med full lastet bil med mye godsaker som helst ikke burde bli sett av disse som passer på grenseovergangene vi måtte passere in i Danmark ,Sverige og Norge. Div . eksempler kom jo også frem igjen i denne forbindelse. 🙂

Ny type legeattest

Innføres nå fra 19 februar 2021 for de som skal ta kjørekort eller fornye her i Thailand! Det ble i denne forbindelse nevnt at i Norge som også har hatt en slik test for eldre mennesker over en viss alder som egentlig ikke har hatt noe med selve bilkjøringen å gjøre. Der jobbes det nå for at denne har vært årsak til at mange eldre har mistet sin kjørelisens, og måttet slutte å kjøre bil. Noe som nå ønskes at skal fjernes i forbindelse med fornyelse av førerkort.

Her i Thailand er de inne på samme tanken siden da myndigheten her mener at mange av trafikkulykkene skyldes for høy alder siden det frem til 2003 ble gitt førerkort med gyldighetstid frem til du var 100 år. Likt som det var i Norge før også. Hvor det nå er endret til fornyelse hvert 5te år. Så da gjenstår det å se hva dette kan innebære for den som skal fornye sitt førerkort etter dette, og må gjennom en medisinsk sertifisering også. Forhåpentlig ikke noe i stil med den Norge forhåpentlig går bort fra også.

Ut på Tur igjen?

Det ble snakk om vårt tidligere besøk til Ekornes Møbelfabrikk hvor noen fremmet ønske om muligheten for at noe slikt kunne bli gjentatt for medlemmene med andre alternativer som mål denne gang. Grunnen var egentlig at en ønsket seg nye møbler i heimen, og så en mulighet for å kombinere dette med Hellegjerde møbel fabrikk, eller Ikea i Bangkok. Så her er vi åpne for tips, og ønsker så kan vi se hva vi får til i håp om at Coronaen ikke har satt industrien på vent med slikt.

Sykebesøk

Det hører jo også med en leders oppgaver så denne gang var det vårt medlem på BHP som ble besøkt i går hvor jeg hadde med en hilsen fra han til Tirsdagstreffen hvor han er savnet etter nå å har startet på sin 5te måned som pasient der.

Vinteridrett på TV

Dette var selvfølgelig et tema mellom mange fornøyde fjes rundt et eget bord denne gang. Alle norske gullmedaljer ble jo tatt imot med takk, og nevnt for disse grener: Ski Skyting, Hopp, Skøyter. Så nå lengtet disse bare frem til 23.februar hvor Langrenn er med frem til 7 mars. Så spørsmålet ble hva skal vi gjøre etter da?

Immigrasion Jomtien

Vi kom ikke forbi dette sted denne gang heller hvor enkeltstående episoder ble referert etter spørsmål de hadde møtt:

– En ble spurt om å vise årsmelding fra NAV for mottatt pensjon event. andre pensjoner også.
– En annen ble spurt om å fremskaffe statement fra banken på 800k eller overført hver måned.

Begge disse hadde med seg det vi normalt har fra Norske Konsulatet, og Nav etter tidligere avtale. Samtidig er det andre som noen kjenner blant oss som er ukjent med dette, og som ikke har fått slike tilleggs spørsmål. Det eneste vi kan si er at ikke vent til siste dag så du kommer i tidsnød, men benytt ukene før forfall, for datoen du får er den samme hver gang du fornyer for 1 år.

Klimakrisa??

Dette var også tema i en gruppe som oppløste seg før jeg fikk tak hva alt dette dreide seg om for disse 4. Så derfor vil jeg bare si at for de som har tid og interesse for å følge med på dette tema så kan du finne andre på denne private gruppa på Facebook og melde deg inn her: Folkeopprøret mot klimahysteriet (Privat gruppe | 165,4 k medlemmer).

Til slutt vil jeg bringe en hilsen til dere medlemmer fra et medlem oppe i Chaiyaphum som jeg har jevnlig kontakt med, og denne gang fra et lite kommunalt hospital utenfor dette sentrum med 40 sengeposter, og innlagt for videre behandling etter 8 dager hjemme hvor prisen for tidligere 8 dager beløp seg til kun 19000baht. Som han også sa: hvorfor bruke de dyre private når slike steder finnes, og funker også sosialt med 40 på salen hvor noe skjer hele tiden. Hvor han denne gang hørtes blid og fornøyd ut til tros for sine plager. 🙂

Ref. Edvin Jonassen