Oppsummering fra “Tirsdagtreffen” i Khon Norway 20 okt. 2020

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Det var denne gang 19 personer innom treffen, hvorav 3 av disse var ny innmeldinger.

Vi hadde denne gang besøk av 2 personer fra Hua-Hin også som deltok på et felles møte i går som var tidligere avtalt.

Det ble som annonsert også samlet inn penger fra treffen som skal gå  til innkjøp og varer som barnehjemmet Baan Kruja / Banglamung hvor 45 barn bor, og har et trengende  behov for. Det ble tilsammen 9100 bath denne gang.

Langbordet ble fullsatt slik at andre bord måtte også denne gang bli tatt i bruk.

Praten fløt lett også denne gang i gruppene slik at det ble et hyggelig treff for mange hvor praten dreide seg om: Valutta Thai /Norsk, Politikk i både Norge og Thailand, Banker og soliditet/garantier, og vår framtid i Thailand?

Noe av det som kom opp og ble debattert var det som skjer i Thailand nå i forbindelse med alle demonstrasjonene i Bangkok , men også rundt alle byer i landet hvor folk er engasjert i dette. Dagens monarki i landet var også nevnt i denne forbindelse. Konklusjonen var vel at la nå ikke oss engasjere oss for mye i dette hvor vi ikke har noen innflytelse som utlendinger uten rettigheter.

Vedr. flytting mellom 2 egen eide bosteder:

Det ble nevnt at det med å melde fra på Immigrationen innen 24 timer var forlatt i sommer om en byttet adresse og bodde i egne boliger. Dette kan KN ikke gå god for stemmer siden praksis er forskjellig fra Provins til Provins, og hvor det også kom frem at noen var godkjent også innskrevet i blå bok på begge steder. Selv ble jeg avvist i Khon Kaen sist gang siden Jomtien immigr. ikke stempler lengre når en er tilbake i egen reg. bolig fra en tur, og derfor veksler mellom 2 steder slik at forrige innmelding fra siste besøk i august fikk gjelde videre bare.

Skolegang i videregående klasser:

Det ble i denne forbindelse pratet rundt dette med krav til lærere, og behovet som mange elever opplevde for å få påbygging i enkelte fag i tillegg til dette. Noe som medførte lange skoledager, mye kjøring for mange som da måtte hentes og bringes flere ganger på dagen.

Problemer med dette å bi eldre:

Noen av oss vil før eller senere komme opp i den alder hvor en kan bli enslig ,og ikke lengre er i stand til å ta vare på seg selv, og heller ikke er skrive dyktig. Div.eksempler ble vist til, for å underbygge dette. Kravet til Leve attest var et eksempel hvor pensjoner var stoppet over lengre perioder var manglende underskrift /glemt å skrive under med en postgang på 6 uker og håpløse korte frister fra NAV. Spørsmålet ble da : Hvem hjelper disse videre i livet? Det er da en bør være litt forutseende å skaffe seg andre som kan støtte opp om personen og ta vare på en. Sjømannskirka, Khon Norway, Gode venner var noe av det som kom opp i denne forbindelse siden ikke alle vil tilbake til Norge heller.

Nursing Homes som det også finnes flere av kan også være et alternativ da så se her: https://www.khon-norway.com/sykehusliste/

Det var også flere som rullerte mellom gruppene denne gang hvor en fant andre som  hadde mye felles bakgrunn og mye lik yrkeserfaring, og noen trengte også råd og vink om andre steder hvor disse var bosatt og bedre kjent.

Det virket for meg derfor som våre 2 gjester fra Hua -Hin fant seg godt til rette, og gled greit inn i miljøet  på denne siden av bukta også.

Treffet sluttet kl. 13.00 hvor vi fire siste også forlot Hotell Danmark.

Ref. Edvin Jonassen