Oppsummering fra “Tirsdagtreffen” i Khon Norway 23 feb. 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Det var 21 personer innom treffen denne gang.

Barnehjemmet Baan Kruja fikk også donasjoner i dag på treffet hvor 8000 bat kom inn. Hvor 2000 av disse ble øremerket for innkjøp av enda en stor suppekjele på 12-15L siden behovet til 50 barn ikke var dekket med bare 1 kjele.

Vår Advokat Suntree Jongkitiwiro ( Lek )var også i dag tilstede fra 09.00 til kl.11.00 fer den som ønske å få henne i tale.

En litt travel dag

Hvor referenten siden de i dag var spredd over 5 bord + langbordet ble vandrende mellom disse, men noe medførte jo også dette som følger her.

Gyrocopter med info.

Siden et av våre medlemmer hadde kommet over et slikt på et sted ute i Rayong som han trodde var et privat jorde/ fly stripe, og siden han også var fanget av interessen for slike så kom praten i gang om disse små flyvemaskiner som Mikro fly, en denne typen vi her nevner. Disse kan også være fabrikk produserte, eller kjøpt som byggesett. Vår venn her i dag skulle nå gjerne ha prøvet et slikt også. Hvor jeg selv var invitert til å bli med på prøveturen med et Micro fly som en venn bygget, og takket nei takk til. Flere av gruppa hadde vel heller ikke sansen for dette som jeg vil kalle risiko sport, og hvor vi når vi tenkte tilbake noen år hadde det jo faktisk hendt 2 ulykker tidligere bare her utenfor Pattaya.

Mer info om slike finner dere her: Gyrocopters – What Are They And Can You Have One?

Sykehus i Bangsaen

Universitet sykehuset der ble anbefalt av to i gruppen hvor det skulle være hyggelige priser og bra behandling så denne gang var det hjerteavdelingen her det ble snakk om. Denne hadde skrevet seg inn og blitt registrert på forhånd for undersøkelse med en hjertelege for tilpassing av medisiner for ut prøving i 3 mnd. for så å få ny time 3 mnd. deretter.

Overraskelsen kom med regningen hvor pris var 400baht inkl. medisiner. Dette lyder som at det kan tyde på pris er som for Thai siden han er innskrevet. Tidligere også hørt at pris for stenting/utblokking av åre som det også heter har blitt gjort for rimelige priser på dette sykehus.

Immigration Jomtien

Tilbakemeldingen er nå fra medlemmer som har fornyet sin 1 års Retirement nå i februar at det også er blitt spurt om å vise Årsoppgaven fra NAV som nylig er kommet i tillegg til det man får fra Norske Konsulatet her i Pattaya. Virker som de nå kanskje har funnet ut hva emblemet på dette arket betyr, og hvor det fulle beløpet vi har fremkommer. Så anbefaler å være føre var så slipper du 2 turer som noen har måttet gjøre.

Fratrekk på skatt til Thailand

Noen av oss har også koner som har en egen livsforsikring også hvor en hadde fått trukket fra 10000baht for dette som var en forsikring også med senere tilbakebetaling i. Siden forsikringen/ Livspolise?) sto på henne navn så kom denne reduksjon i fra trekk han til gode. Kanskje greit å undersøke med fruen for dere som ennå ikke har betalt?

Helseforsikring tegnet i Norge

Et medlem (fastboende her) hadde behov for undersøkelse på hospital, og kontaktet sitt selskap for å klarere dette hvor svaret ble at du har ingen forsikring lenger da den ikke er fornyet fra Norge. Her var det snakk om en gyldighet på 6 måneder, men i dette tilfelle så ble denne betalt i 12 månedlige avdrag. Han var derfor på rundspørring blant medlemmene om mulighet for andre alternativer uten at jeg fikk innblikk av det kom ut av dette.

Ref. Edvin Jonassen