Oppsummering fra “Tirsdagtreffen” i Khon Norway 23 mars 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Det var 24 personer som møtte denne gang.

Det ble tegnet 2 nye medlemmer også denne gang samt innb. en års kontingent.

Vår Advokat Suntree Jongkitiwiro ( Lek ) møtte også opp på denne tirsdagen. Hun treffes da fra 09.00 og utover til 11.00 for de som måtte ønske råd eller en samtale.

Rundtur i Nord Thailand.

Det ble luftet om rundturer denne gang i Nord Thailand hvor 3 personer var tilbake etter en tur langs Mekong River fra Nong Kai og mot Loei, og området rundt uten at jeg fikk med meg alle detaljene som de andre ble til del.

Skatt og atter Skatt.

Noen hadde allerede fått sitt skjema fra Skattedirektoratet, og allerede fått dette fylt ut og levert med de vedlegg som også må følge med for den som skatter til begge land. Slik at det ble nesten kø for å kunne få han i tale for en førstegangs info i dette skjema som var nytt av året, og derfor ukjent for mange som kun hadde kommet så langt at de hadde bare fått åpnet dette. Hvor en egentlig har god tid på seg siden fristen jo er den 30 April såfremt en ikke søker om enda lengre utsettelse som gjerne er lett å få.

For de som fortsatt vil bruke den gamle skjema utgaven så kommer det ut 7 april ble det sagt. Det det var snakk om gikk stort sett i dette med hvordan forandre summen fra Nav til det som skulle stå der når summen overført til Thailand ble trukket fra. Samtidig som middelkursen en skulle bruke for å beregne verdien på baht omgjort til Norske kroner. Det ble også pratet rundt dette med fratrekk for den 2,3% som en er blitt trukket for. Det gjelder da dem som er medlemmer i Nav utland, og det gikk da frem at flere praktiserte dette som de også hadde fått godkjent gjentatte ganger over flere år under betegnelsen at det var en form for forsikring ved event. sykehusinnleggelse.

Skatt til Thailand.

Her var det flere som skulle i gang med dette for første gang, og søkte info om hvordan en ordner slikt når en er blank uten erfaring. Disse ble satt inn i hva som må til samt fikk eksempler på hva slags fratrekk som dette kan medføre sett i forhold til familien en lever sammen med, eller hva en måtte regne å måtte ut med i baht i et tenkt tilfelle. Siden fristen for innbetaling av denne skatt er satt til den 31 Mars så bør den snar ordnes om en vil unngå et påslag på 1,5% for hver måned en overskrider fristen med. Da var også i et tilfelle det fremkom ønske om å gå tilbake for 1 event, 2 år hvor den nevnte prosenten vil komme til å utgjøre en del penger som må forskutteres.

Baan Kruja(Barnehjemmet).

Vi fikk denne gang en liten rapport fra dem som var oppe der sist fredag hvor det også var få barn som møtte dem da det viste seg at 35 av barna er i skolepliktig alder , og spedd rundt på 3 forskjellige skoler avhengig av alder. Dette fremgikk av de bilder vi fikk se etter turen hvor det ble kjøpt inn varer for over 10000 baht samt at hver av dem sponset med 1000 baht hver for å dekke ting skolen var i mangel av , men som ikke hadde noe med mat å gjøre direkte.

Donasjonskonto for barnehjemmet Baan kruja

Vil samtidig minne om Tirsdagstreffen`s Donasjons konto for barnehjemmet Baan Kruja / Pattaya!

Konto nr. 970-0-24898-3 i Bangkok Bank / Fra Norge husk Swift code: BKK BTHBK

(Tegnet på Edvin Jonassen og Roger Hågensen) Så send oss gjerne en SMS til +66(0)62 850 9650 eller +66(0)85 082 6410 hvor det står nevnt: NAVN-DATO-SUM.

Kommende Årsmøte

Treffet avsluttet kl. 12.00 hvorfra 6 av oss gikk direkte over i et styremøte som i dag dreide seg mye om det kommende Årsmøte som jeg herved vil minne våre medlemmer om. Ber derfor om at dere kommer litt før for registrering av medlemskap. Vi er tilstede fra 13.00 i så henseende. Husk Munnbind. Det skal også foregå på Hotell Danmark på fredag den 26 Mars kl. 15.00. Vel møtt!

Ref. Edvin Jonassen