Oppsummering fra “Tirsdagtreffen” i Khon Norway 26 jan. 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Det var denne gang 14 personer tilstede.

Det ble 1 nytt medlem innmeldt, og 3 stk. innbetalte sin kontingent for dette året.

Vår Advokat Suntree Jongkitiwiro (Lek) var også tilstede denne gang siden det var gjort en avtale med henne på forhånd av et av våre medlemmer.

Fake E-mail?

En advarsel om at en er forsiktig med å svare på mailer også! Denne kom til et av våre medlemmer for en uke tilbake, og lød slik:

World Bank Organization

Vennligst ta kontakt om denne adresse er riktig og dette er til deg.
Vi har en viktig info til deg.
Fullt navn, Alder og adresse her i Thailand samt mailadresse.
Sendt fra person i London
Fra (Navn)
Representant for
W B O

Tannleger og priser?

Et medlem hadde en sønn på 17 år som trengte å få fjernet/trukket 4 visdomstenner til en pris av 3500baht pr.stk. Samt en rotfylling priset til 10000 baht. Prisen på behov for tilbud om Tannregulering skal jeg ikke nevne en gang. For oss andre som satt i gruppen hørtes disse priser ikke å stå i forhold til hva vi andre hadde betalt eller opplevd hos våre tannleger. Rådet ble derfor å forhøre seg først rundt for å få et sammen lignings grunnlag. Riktignok er krona lite hvert her nå, men så ille er det enda ikke blitt håpet vi.

Data hjelp.

En Lapp Topp var brakt med til treffen for å muligens få hjelp til å laste inn et nytt oppgraderings-program fra Windows som Mikrosoft ikke ville godta. Så 2 personer i gruppa ble engasjert med dette en stund uten at jeg fikk med meg hvordan dette forløp.

Barnehjemmet Baan Kruja

Dette står også oss i treffen ganske så nært slik at det var veldig gledelig når vi kunne lese dette om nyheten i Pattaya News i dag morges , og som gledet oss masse: Cartoon Network Amazone Water Park handed out free gifts yesterday worth in total more than 500,000 baht to children at the Baan Kruja Anti Human Trafficking and Child Abuse Center in Banglamung.

Sec. road utenfor Rampon marked /Jomtien.

Fortsatt bygges det, skjæres opp igjen og nytt forgjengerfelt med lys for trafikkregulering blir det denne gang. Det vi kom i prat om var at det nå gjøres smalere sperringer til forgjengere for kryssing av fotgjengerfeltet, men den gang ei. Skuterne skal jo også fram der for å slippe unne en U-Turn lengre oppe. Disse prøver seg hele tiden enten du går på fortauet eller krysser feltet så er du i veien for disse der de egentlig ikke har noe å gjøre. Gjerne med en mobil i venstre handa og høyre på gassen blir vi i veien for disse som bare skal fram. De fleste tenker kun på seg selv, og ikke at de befinner seg på en plass de ikke har noen rett til å være. Parkering på fortauer ble også et tema i denne forbindelse ,og da spesielt på dette sted med 7/11, BBank, og 2 butikker til som gjør det vanskelig å komme fram for handikappa som også har rett til å kjøre på fortauet.

Munnbind og rett vei?

Dette ble også tema i en gruppe siden en hadde medbrakt fra Norge m/instruks fra apoteket at hvit side skal være ut på disse(standard 3 lags apotekervare). Vi andre med i prinsippet lik type hadde farget side ut(om dette har betydning vet vi ikke), men selv gikk jeg på mitt naboapotek og spurte hvor svaret var farget side ut. Hmmm hva nå. Hjem for å se hvor vi har lager av slikt. En eske fra China og en fra produsert i Thailand. Ulikheten er innfesting av stikket hvor Chinavaren har innfestet dette på farget side som da bør vende inn som virker naturligst/behageligst også. Samme fant vi på Thai produserte bind med innfesting av strikk på farget side, men kommer denne siden til å vende inn snur vi samtidig foldene på utsiden til å vende oppover så hva da? Det får bli opp til hver enkelt tenker jeg så får en nok høre det av andre når feil side vender ut. 😑 Brukes kun 1 gang står det stemplet på esken (Thai) uten at så mange følger den oppfordringa vil jeg tru?

Ref. Edvin Jonassen