Oppsummering fra “Tirsdagtreffen” i Khon Norway 29 des. 2020

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Det var 14 personer tilstede på treffen i dag.

1 Nyinnmeldt ble det også.

6 stykk betalte sin kontingent for 2021.

Til den den tidligere opplyste donasjon til Barnehjemmet Baan Kruja kom det inn 4300baht i dag + fra siste møte med 3500baht = 7800baht til donasjon denne gang.

Vår Advokat Suntree Jongkitiwiro (Lek) var savnet, og fraværende denne gang grunnet familien hadde tatt sin jule og nyttårsferie, og tilbake etter den 3 januar.

Covid-19
Dette var det tema som opptok alle de tilstede værende i dag når jeg rullerte litt rundt i 3 forskjellige grupper for å prøve å få med meg noe av de forskjellige poenga som kom opp i denne forbindelse.

Pratet rundt dette med dagens økende tall målt og angrepne i hele 43 provinser selv om mange av disse bare hadde 1 tilfelle tidligere, men i dag kan vise til økende tall på flere av disse stedene. Det ble vist en økende bekymring for tiden fremover om dette ikke ble stoppet i nærmeste fremtid.

Dette med bruk av munnbind, og den beskyttelse dette gir mest for en selv ,men også for alle de en møter nær en beveger seg ute i det åpne rom. Typer bind ble også drøftet. Vaskbare eller ikke. Hvor ofte det må skiftes/vaskes, og prisen som en alt føler var stigende nå som etterspørselen tar seg mere opp igjen. Når en beveger seg utendørs så virker det som vi har slakket på bruken av munnbind også siden vi har hatt en lang periode til å sløve hen på siden det har vert stille lenge i media om nye tilfeller også. Konklusjonen var vel at nå bør en passe bedre på hvem en ferdes med og hvor en befinner seg, og holde seg med folk en kjenner bare også. Kanskje handle i de store varehusa, og ikke gå på markedene fremover.

Det ble også vist til ting som kom frem i div. media i dag slik som Thainytt.no som dette er sakset fra og ble pratet om: Bangkok Metropolitan Administration (BMA) har beordret stenging av fire typer høyrisikoinstitusjoner og aktiviteter fra 29. desember til minst 4. januar 2021, for å forhindre en mulig ‘super spredning’ i Bangkok. Dette som sto om vaksiner som tilbys , men ikke er godkjente fra et bestemt sykehus som var nevnt i dette stykket også sakset fra Thainytt (28-12-2020, 10:08: Det private thailandske sykehuset «Vibhavadi» fikk i går, søndag, ordre om å slutte og annonsere for korona-vaksinasjoner, siden ingen vaksine ennå er godkjent i Thailand. Sykehuset annonserte på nett at de tok imot 1000 innledende reservasjoner Moderna-vaksinen. Reservasjonenene var priset til 4000 baht, og den totale kostnaden for å vaksineres ville bli 10 000 baht (ca 3.000 kroner). Helsedepartementet).

Dette lureri kan det komme flere av fremover ettersom tiden for injeksjon nærmer seg for alle også. Viktig å da sjekke om det er godkjente produkter som brukes før en bestemmer seg når tiden er der. Det har vært nevnt i meda en pris på ca. 650baht pr. sprøyte uten at jeg kan gå god for at dette er riktig.

Ny nedstenging?
Dette var også tema hvor en pratet om hva med thai samfunnet og hvor mye tåler økonomien og levevilkårene til Thaiene spesielt siden mange allerede er dårlig stilt når en beveger seg rundt her i Pattaya området hvor tiggingen blant dem er økende kan vi se og føle både når det gjelder mat og husvære hvor mange nå kamperer utomhus om natta. City Hall har jo også tatt opp sine matutleveringer igjen. Heldigst stilt er de som er reist hjem til storfamilien allerede, og lever under deres beskyttelse. Det ble også ymtet om hvilken bølge dette var hvor noen nevnte nr.2, men enkelte sa dette var nr.1 bare siden det som hadde vært i våres ikke medførte noen store tall egentlig selv om det da var 60 døde personer i den forbindelsen.

Siden de fleste som møtte i dag er bosatt i Pattaya/Jomtien, Satahip og Rayong så var det naturlig at disse steder ble de en tenkte mest på. Dette er derfor sakset i denne forbindelse fra Pattaya News: (Chonburi has announced 12 new cases of local transmission of Covid –19 at a press conference at 12:30 P.M. today (December 29th). The total number of Chonburi confirmed cases in this new series of infections is now 36. Of the 36 confirmed cases 12 are in Mueang district, 22 in Banglamung district and two in Sattahip.?

Dette ble mye av Covid-19, men tydeligvis er det som ligger våre hjerter nærmest i disse dager, og nå har kommet også til steder der vi bor og ferdes.

Ref. Edvin Jonassen