Oppsummering fra Treffet i Khon Norway 01.11.22

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien Pattaya

Tid: kl.10 – 12

Det deltok 24 medlemmer inkludert 5 nye medlemmer som ble tegnet i dag. Det var 5 medfølgende damer.

11 personer fornyet medlemskapet.

Advokat Khun Lek deltok under hele møtet. Hun var veldig opptatt med å gi hjelp/veiledning til medlemmer i dag.

Helge var veldig opptatt under og etter møtet bl.a med å ta i mot nye innmeldinger, fornying av medlemskap og å registrere personalia.

Det ble donert 1500 THB til barnehjemmet Baan Krua.

Krigen i Ukraina

Medlemmene er naturlig nok veldig opptatt av krigen i Ukraina. Dette var et dagens store diskusjonstema. Putin later ikke til å ha en høy stjerne blant deltakerne.

Visa runs, fortsettes

Informasjon om visa runs har blitt en føljetong. Slik har det blitt fordi myndigheter opprinnelig ga informasjon på et mer generelt grunnlag. Disse har så blitt detaljert ved innspill fra myndigheter i Laos og Cambodia. Lenken under inneholder nye detaljer. Noe av det viktigste er nok innspill fra Laos om at søkere må ha minst 25.000 THB på thai bank konto til bruk i Thailand. Alle endringer viser betydningen av noe vi har presisert før: arranger en ev visa run gjennom en kvalifisert tur operatør i Thailand.

Se lenken: https://www.pattayamail.com/latestnews/news/thai-visa-runs-to-laos-latest-updates-413978

Nytt pass

Helge gjorde oppmerksom på at det fremdeles er ledige plasser på konsulatet i Pattaya 25 november. Interesserte bør ta kontakt med konsulatet snarest for ev å skaffe seg en timeavtale.

Vinteren i Thailand

Thailands Meteorologiske Institutt meldte 30 oktober at vinter sesongen starter nå og varer til ultimo februar 2023. Sesongen ventes å ha lavere temperaturer enn sist år.

For detaljer, se lenken: https://www.pattayamail.com/chiangmaimail/thailand-winter-starting-this-week-will-last-until-february-414565

AMAZON etablering i Thailand

I flg Thailands Tidende sist uke: Amazon Web Services (AWS) planlegger å bruke fem milliarder amerikanske dollar (ca. 190 milliarder baht) i Thailand de neste femten årene.Det dreier seg om skytjenester (cloud services) for deres verdensomspennende online salgskanal, som startet med boksalg på nett for et kvart århundre siden. Amazon har valgt Bangkok som senter for sin satsing i denne regionen. Første steg, som innebærer ca. 20 milliarder baht i form av investeringer, skal starte med en gang, opplyste AWS i en pressekonferanse denne uken.

For flere detaljer, se lenken: https://www.thailandstidende.com/component/k2/item/4641-amazon-vil-bruke-190-milliarder-baht-i-thailand


Med vennlig hilsen
Roald Kristiansen/Helge Sørlie

taste-of-norway-01-11-22