Oppsummering fra Treffet i Khon Norway 03.01.23

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien, Pattaya

Dag: Tirsdag 3 januar, 2023

Tid: kl 9-12

Det deltok 22 medlemmer i dagens treff samt 3 med følgende damer.

5 personer fornyet sitt medlemskap i dag for året 2023.

Det ble også 1 nyinnmelding denne gang.

Advokat Suntree (Lek) var opptatt på annet hold i dag.

Det ble donert 1000THB til Barnehjemmet Baan Kruja fra 1 person.

Spørsmål & Svar

Dette med endring av visa, eller forlengelse av tidligere gitte visa /eller uten visa kan tydeligvis ta lang tid. I mange tilfeller viser det seg at dette må ordnes i Bangkok litt avhengig av hva som søkes. Flere ganger når en henvender seg direkte på Immigr. her i Jomtien så ender det med at en må gå med uforrettet sak da det ofte viser seg at visse papirer mangler fortsatt. Ofte kan det gå opp til 3 uker før ting er på plass og en sitter med passet i handa. Ofte spørres det også om hvilken agent har du benyttet? Hvor for skal ikke jeg svare på, men mulig de blir lei av at personer kommer igjen flere ganger så de ender opp hos et byrå til slutt som jo fordyrer hele prosessen. Tilbakemeldingen jeg fikk på dagens treff var at en fikk sitt etter 3 måneder som det også forespeiles i skrivet her fra Ambassaden i Bangkok. The Thailand Elite Membership and Thai Elite Visa application process may take 1 to 3 months depending on the nationality of the applicant and in case of immigration or criminal record of the applicant.

Mobilbruk i Thailand

Mange har med seg den norske mobilen, men skaffer seg samtidig en ny med Thai nr. og sim kort. Problemet som dukket opp i dag var at mailer kom bare inn på den Norske utgaven hvor vi ikke kunne besvare hvorfor? Andre har opplevd at visse mail adresse fra Norge ikke kommer inn på Thai mobilen, og har da løst problemet med å opprette en ny mail adresse for dette så om noen kjenner til en annen måte å løse dette på så send meg gjerne en melding.

Ulike estimat for ankomst av turister til Thailand and Pattaya i 2023

Godt over 10 millioner turister kom til Thailand i 2022. Ulike myndigheter opererer med ulike estimat for 2023. Prognoser anslår 18 millioner, 25 millioner, og noen anslår at rekorden på 40 millioner i 2019 vil bli slått. Pattaya forventes å få opp til en tredjedel av ankomstene pga utvidelsen av U-tapao AirPort bare 30 km fra Pattaya. Antall charterfly fra Russland øker, og siste nytt fra Kina er at kinesere vill bli tillatt å reise til utlandet fra 08 januar. Noen av Thailands helse guruer tar nå til orde for at alle som kommer fra utlandet må ha vaksinasjons bevis igjen. Det er vanskelig å se hvordan det siste kan organiseres uten at det reduserer antall ankomster. Dette er en pågående diskusjon blant politikerne. For detaljer om ankomst estimat, se lenken:
https://www.pattayamail.com/latestnews/news/what-will-2023-hold-for-pattaya-tourism-420653

Forslag til en booster Jab mot Covid-19

Dr. Manoon Leechawengwongs, en thailandsk lungelege fra Vichaiyut Hospital, kom ut mandag 2. januar for å foreslå at thailandske folk får en booster-jab mot Covid-19 i lys av Kinas grenser som gjenåpnes 8. januar. Dr. Manoon skrev på sin Facebook-fanside at Kinas opphevelse av reiserestriksjoner 8. januar 2023 lover godt for den thailandske økonomien, da han forventer at millioner av kinesiske turister vil reise til Thailand. Legen la til at thailandske folk ikke skulle bekymre seg for at kinesiske turister vil bringe nye stammer av Covid-19-viruset til landet fordi virus hele tiden kan utvikle seg for å overleve, og dette kan skje i alle land, ikke bare Kina.
“Vi bør behandle kinesiske turister på samme måte som vi ønsker turister fra andre land velkommen,” sa Dr. Manoon. Han sa også at det er på tide å slutte å frykte Covid-19 og begynne å leve med det forsiktig. Dr. Manoon la til at folk burde få en boosterdose mot Covid-19 og holde maskene på når de er i dårlig ventilerte områder. Han sa også: “Fordelen med å bli smittet er at du kan utvikle naturlig immunitet og ha en hybridimmunitet som beskytter deg bedre mot Covid-19.”

https://thepattayanews.com/2023/01/02/thai-doctor-urges-thais-to-get-covid-19-booster-in-wake-of-chinas-border-re-opening/

Ulykkestatistikken for siste års Nytt års feiring ser du her.

Thailands avdeling for katastrofeforebygging og -demping (DDPM) rapporterte i dag (3. januar) totalt 294 trafikkulykker, med 295 skader og 40 dødsfall, på den femte dagen i går (2. januar) av veien “New Year’s Seven Days of Danger” ulykkeskampanje.

Ulykker var hovedsakelig forårsaket av for høy fart (36,73 prosent), etterfulgt av fyllekjøring (23,13 prosent). Omtrent 79,40 prosent av ulykkene involverte motorsykler. 37,41 prosent av trafikkulykkene skjedde på riksveier. De fleste ulykkene skjedde mellom midnatt og klokken 01.00. (8,50 prosent). Det høyeste antallet ulykker og skader var i Nakhon Si Thammarat (14 ulykker, 17 skader). Provinsen med det høyeste antallet omkomne var Sisaket (5 dødsfall). I løpet av totalt fem dager (29. desember – 2. januar) av de syv dager med fare, har det vært totalt 1960 trafikkulykker, 1 938 skader og 263 dødsfall.

https://tpnnational.com/2023/01/03/in-total-1960-road-accidents-and-263-deaths-recorded-during-five-days-of-thailands-new-years-seven-days-of-danger/

Med vennlig hilsen
Edvin Jonassen & Roald Kristiansen

15333815769671350119