Oppsummering fra Treffet i Khon Norway 13.12.22

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien, Pattaya

Dag: Tirsdag 13 desember

Tid: kl 9-12

Det deltok 27medlemmer i dagens treff samt 4 med følgende damer.

Jule-Buffe på fredag den 16.12. kl.17.30 har til nå 32 påmeldte så husk siste frist, for påmelding er i dag den 13.12.

6 personer fornyet sitt medlemskap i dag for året 2023.

Advokat Suntree (Lek) kom efter kl.11 denne gang siden hun hadde oppdrag i retten fra morgenen av.

Det ble samlet donert 3500 THB til, Barnehjemmet Baan Kruja fra 3 personer denne gang.

Ting som dukket opp:

Med andre ord en travel dag for lederen, men meget hyggelig også når så mange medlemmer møter frem for å ha en stund i felles skap slik at det ble også tid for litt rettledning, og svar på spørsmål som alltid dukker opp så denne gang gjaldt det skatt når en skal bo og arbeide fast i Thailand hvor både Trygd til Norge, og medlemskap i Nav utland bør være på plass.

Dette med å søke visa for en forlengelse av oppholdet kom også denne gang opp. Problemet dukker opp når en har søkt hjemmefra å fått 60 dager som kan forlenges med 30 dager til, og egentlig ønsker å bli i 6 mnd. Det burde egentlig startet med et Imigr. 90d for senere å forlenge dette med 12 måneder, og som ikke krever forsikring heller.

Denne gang dukket problemet opp fra Buriram så det vil trolig ende med et visa run også denne gang.

Ti millioner turister i år

Thailand har opplevd gode vekstvilkår i turismen etter at de åpnet opp. Det har blitt markert på 7 flyplasser i landet i helgen. Ti millioner har ankommet allerede.

Se lenken fra BK Post:

https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2457420/country-celebrates-10-million-tourist-arrivals

Mangel på arbeidskraft til turismen i landet

Arbeidsmarkedet innen turisme mangler arbeidskraft under økning av turistankomster.

Under pandemien ble arbeidstakere oppsagt eller permittert. Mange har ikke vendt tilbake til turist sektoren.

Nå mangler man mange steder kvalifisert arbeidskraft, særskilt i Phuket området.

https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2457130/tourism-labour

Utenlandsturisme Thailands håp for 2023

Thailand News/ASEAN har 29.11 en artikkel om kongedømmets vanskelige økonomiske situasjon.

Verdien av eksporten går ned, handelsoverskuddet går ned. Det kom riktignok 1,48 millioner til landet i oktober, men de fleste av disse var korttidsbesøkende fra Asia. (Minner om at det kom vel 40 millioner turister årlig til Thailand før pandemien) Den forventede veksten i budsjettet neste år forutsetter 28 millioner turister. 4 millioner av disse ventes å komme fra Kina som p.t har en vanskelig økonomisk situasjon og en uoversiktlig Covid situasjon. Den forventede økonomiske situasjonen i resten av verden lover heller ikke godt for turismen i Thailand neste år. For detaljer, se lenken under.

https://aseannow.com/topic/1279134-foreign-tourism-is-thailand%E2%80%99s-only-hope-in-2023-as-exports-dim-with-hard-times-seen-in-key-markets/

Utvidet vaksinetjeneste

Økt antall sykehusinnleggelser grunnet Covid infeksjon får myndighetene i Thailand til å utvide vaksinering`s tjenesten igjen.

Den internasjonale økningen i Covid infeksjoner har nådd Thailand. Antall sykehusinnleggelser øker igjen også. Som en følge, utvider vaksinesentre sine tjenester. En del utvikler dessverre også lungebetennelse. Av personene med lungebetennelse var ca 20% uvaksinert og mange hadde en eller to vaksine doser. Ut i fra tilfellene kan man se at de som vet at de er i risiko grupper bør være særlig oppmerksom på utviklingen. Se artikkelen under fra Pattaya Mail 30.11.

https://www.pattayamail.com/thailandnews/rising-covid-hospital-admissions-in-thailand-prompt-vaccination-centers-to-expand-service-times-417836

Tar en for seg dagens nyheter vedr. Dette med covid så finner en i ASEA News dette med 6 døde av covid på sykehuset i Korat hvor 4 av disse var uvaksinert.

Bangkok Post har også noe om dette med vaksiner i dag den 13.12.


Med vennlig hilsen
Edvin Jonassen og Roald Kristiansen

14007545364602164089