Oppsummering fra Treffet i Khon Norway 16.08.22

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien Pattaya

Tid: kl.10 – 12

Det var 16 medlemmer til stede, og 5 medfølgende damer.

Det blei tegna et nytt medlemskap.

Om setebelter igjen

Det fremgikk i ASEAN NOW 10 august at påbud om setebelter vil gjelde fra september. Fører og alle passasjerer skal bruke setebelter til enhver tid. Passasjerer under 6 år må sitte i barnesete til enhver tid. I en annen sammenheng var det skrevet at påbudet skal håndheves skjønnsomt????

Monkeypox

I ASEAN NOW i dag kan man lese at det er funnet et femte tilfelle av Monkeypox i Thailand. Denne gang er det en thai kvinne som kom fra Dubai.

Krav om innbetaling etter operasjon. Forts fra siste møte…

Medlemmet som var på Norges-opphold, ble hasteoperert for for hjerteproblem på sykehus i Trondheim. Han fikk satt inn 2 stent. Medlemmet er medlem av NAV, NAV UTLAND. Han fikk etterpå krav fra sykehuset om innbetaling av ca. 75.000 kr for operasjonen. Han kontaktet sykehuset om at fakturaen var feilsendt til han. Sykehusets administrative personale som er ansvarlig, er i ferie til i oktober og skal komme tilbake til saken. Medlemmet har sendt dem dokumentasjon på at han er NAV medlem.

Oppgaver knyttet til mannens dødsfall

Bl.a må man ordne opp med bankforbindelser og kredittkort. Begge deler stenges etter noe tid. Henv banken/kredittkortselskapet om dette. Dersom det er noe som skal arves i Thailand, bør dette være nevnt både i norsk og thai testamente. Det som skal arves i Norge, bør nevnes både i norsk og thai testamente. For det som skal gjøres i Norge, har Edvin/formannen, NAV skjemaer som den norske partneren bør bruke i forberedelsen til at det blir aktuelt å bruke dem. Mao før bortgang.

Covid smitte

Smitten går ned fra juli og hittil i august i Chonburi. Dette gjelder registrert PCR smitte. FHI forventer en økt smittebølge i Norge i høst. Interessant å se om noe tilsvarende vil skje her.

Strømpriser

Strømprisen går opp til 4,72 Baht kWh for perioden september/desember. Det utgjør ca kr 1,30 pr kWt. Årsaken skal være økt pris på flytende naturgass, LNG. Ukraina konflikten øker Thailands kostnader til strømproduksjon.


Mvh
Roald Kristiansen