Oppsummering fra Treffet i Khon Norway 20.12.22

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien, Pattaya

Dag: Tirsdag 20 desember

Tid: kl 9-12

Det deltok 18 medlemmer i dagens treff samt 5 med følgende damer.

5 personer fornyet sitt medlemskap i dag for året 2023.

Advokat Suntree (Lek) møtte kl. 09.00 i dag, og fikk sin frokost før hun ble ledig for de som hadde melt seg, og ventet på henne.

Det ble samlet donert 3500 THB til, Barnehjemmet Baan Kruja fra 6 personer denne gang.

Spørsmål og svar som ble tatt opp denne gang.

Var selv på Immigrasionen i Jomtien på torsdag, for å fornye mitt 1 års Retirement som går ut snart hvor papirer og alt var på stell, men ble litt paff da beskjeden kom om at det kant hentes på tirsdag i neste uke. Hvorfor så lang tid? Retirement sto d også på lappen. Det skal til Bangkok var svaret jeg fikk uten nærmere forklaring uten pass, og var klart for avhenting i dag.Så husk å ta kopi føre.

Skatt.

Siden det var besøk fra medlem oppe fra Isan så gikk det i dette med skatt og restskatt også. Når hele pensjonen blir overført til Thailand, og en fortsatt er medlem i folketrygden og Nav så trekkes jo dette gjennom skatten som til Norge var 0. Avgiften til Folketrygden blir dermed restskatt. 

De aller fleste av våre medlemmer som fordeler skattepliktig pensjon på Thailand og Norge får i utgangspunktet en for høy forskuddsskatt fra Skatteetaten. Det du må gjøre for å komme ned på den skatteprosenten som du mener er riktig, er å redusere pensjonen fra NAV og eventuelle tjenestepensjoner til et nivå der skatteprosenten kommer ned til ønsket nivå.  Samtidig må du se over de øvrige tall også om det er ting der som må justeres.  

For de som har sagt opp medlemskapet sitt i NAV og Folketrygden, kan ikke det tilsendte utkastet fra Skatteetaten brukes. Dette fordi avgiften til Folketrygden er lagt inn, og lar seg ikke fjerne. Skatteetaten har derfor anbefalt å redegjøre for skattesituasjonen i eget vedlegg, som heter RF 1306.   

Hvis du har problemer, kontakt Steinar Nodland, tlf. 085 445 1202, eller epost stnnod@hotmail.no. 

Thailands østlige økonomiske korridor, EEC. (Oppdatering)

EEC er et kjent begrep, men har kanskje større betydning for økonomi og dagligliv i de sør -østlige Thailand enn mange er bevisst. Bare i dette året har EEC ført inn 48,3 milliarder THB i utenlandske investeringer. Dette understreker Pattayas betydning som fremtidig ferie destinasjon.
EEC er et enormt offentlig/privat investeringsprogram ført an av Japan og Kina og forandrer Chonburi og Pattaya-området.
Pattaya selv er ikke industriby, men profiterer som senter for turisme og rekreasjon. Den nye Rayong-Bangkok motorveien er f.eks finansiert av EEC. Den har muliggjort økt turisme via U-tapao AirPort. Utvikling av havnene Bali Hai og Laem Chabang er andre eksempler.

Mer informasjon finnes i lenken til Pattaya Mail under:

https://www.pattayamail.com/latestnews/news/pattaya-is-changing-fast-but-walking-street-safe-for-now-419531

Russiske ankomster til Pattaya.

U-tapao alene tar i mot ca 5000 russere i uka. Mange kommer også til Bangkok. Det ser ut til å komme flere enn nå enn det gjorde før pandemien. Minst en tredjedel kommer til Pattaya, noe også Immigration merker med nye køer. Noen kommer for å sole seg, andre satser på lengre opphold, inkludert noen som flykter fra verneplikten i Russland. Det ankommer flere med charter enn det antall som reiser tilbake igjen. For mer, se lenken under fra Pattaya Mail:

https://www.pattayamail.com/latestnews/news/latest-influx-of-russian-visitors-to-pattaya-is-different-from-the-past-419043

Mange har ikke byttet førerkort

Statens vegvesen etterlyser nesten 32.000 personer som ennå ikke har fornyet førerkortet sitt. Se vedlegg under fra NRK.no:

https://www.nrk.no/innlandet/statens-vegvesen-etterlyser-31.899-personer-som-enda-ikke-har-fornya-forerkort-1.16209622

Møkkete kloakkvann rett i sjøen på Jomtien.

Lokale har i tre år klaget over stinkende kloakk som renner ut i sjøen på Jomtien. Nedover Pattaya-veien på Thailands østlige kyst. Siste rapport om slikt var i Moo 1, Sattahip, ved Soi 8. Se mer samt foto i lenken fra Asean Now under:

https://aseannow.com/topic/1280685-filthy-sewage-going-into-the-sea-in-jomtien-its-been-happening-for-three-years/


Med vennlig hilsen
Edvin Jonassen og Roald Kristiansen

320325675_701375594713376_8846762259791058173_n