Oppsummering fra Treffet i Khon Norway 22.11.22

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien, Pattaya

Dag: Tirsdag 22 november

Tid: kl 9-12

Det deltok 19 medlemmer i dagens treff samt 6 med følgende damer.

5 personer fornyet medlemskapet for 2023.

Advokat Khun Lek deltok under møtet som også var forhåndsmeldt denne gang, og kjekt å vite for de som møter også at hun her kan treffes i tiden hun har satt av til dette.

Det ble donert 6200 THB til barnehjemmet Baan Kruja i dag + 1000 THB som var innkommet ved siste treff så til sammen ble det 7200THB denne gang som vi takker for til de av dere som støttett oss denne gang.

Det kom også denne gang opp ting som berørte både manglende kunnskap om mobiler samt mye annet som dukker opp ved bruk av disse moderne duppeditter som mange kan ha problemer med å forstå å sette seg inn i. Siden A Taste of Norway ligger ganske så nær Ole Petter med sitt firma ICT Care CO ,LTD anbefalte vi å søke ytterligere hjelp der.

Søk visa hjemmefra

Det viser seg at mange som kommer hit uten visa ordnet fra Norge på forhånd senere etter at de nå tildelte 45 dager er oppbrukt ønsker å bli værende lengre, men når heller ikke de 30 dager som kan kjøpes etterpå holder så oppstår det fort problemer hos Immigration siden det da dukker opp helt spesielle krav som medfører at det fort blir tid for et Bangkokbesøk hvor ytterligere papirer må ordnes og legaliseres. Dette kan fort fordyre det hele når det da ofte ender med at profesjonell hjelp må innhentes.

Russerne kommer

Det er gjort en avtale mellom U-Tapao-Rayong-Pattaya Airport og 3 russiske reisebyråer om at 4 charter fly skal bringe russere til U-Tapao med oppstart 25 november. For flere detaljer se lenken under fra Pattaya Mail 20 november:

https://www.pattayamail.com/latestnews/news/russians-set-to-return-to-pattaya-nov-25-416951

Det mest populære langtids visum

Ikke noe annet visum for langtids opphold i immigrasjonens historie har vist seg så populært som Elite Card. Dets historie går tilbake til 2003. Spesielt har salg til kinesiske statsborgere vokst nesten 200% sist år. De utgjør nå en tredjedel av det totale medlemstallet på 23.000. Briter og amerikanere er blant TOP five passgruppene. Det er få nordmenn blant medlemmene. For flere detaljer se lenken under fra Pattaya Mail 20 november:

https://www.pattayamail.com/latestnews/news/elite-card-is-winning-the-battle-of-thailands-longstay-visas-416931

Nytt førerkort system

Fra 9 januar neste år vil i flg Thainytt sjåfører som bryter trafikklover i tillegg til juridisk straff, få poengtrekk. Dersom poengene ender på null, vil førerkortet bli inndratt opptil 90 dager.
For flere detaljer se Thainytt 20 november.


Med vennlig hilsen
Edvin Jonassen og Roald Kristiansen

taste-of-norway-01-11-22