Oppsummering fra Treffet i Khon Norway 23.08.22

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien Pattaya

Tid: kl.19 – 12

Det var 16 medlemmer til stede, og 6 medfølgende damer.

2 stykk som ønsket nærmere kjennskap til hva KN kan tilby møtte også opp til treffet i dag.

Tidl. beskrevet faktura for 2 stent innsatt i Norge

Et lykkelig medlem i KN som fremla for oss en kreditnota fra St. Olavs Hospital i Trondheim pålydende ca.-75000 kr. Viktig at slikt ikke blir liggende for lenge slik at Inkasso kommer in i bilde også.

Begravelse i dag av Norsk statsborger.

Kl.16.00 Er det bisettelse for Dr. Knut Dalaker i Watt ved Beach Roaden her i Jomtien ble det opplyst om på treffet slik at kjente og de som føler for det kan møte frem til dette.

Ny Bank ID på mobil, men fortsatt behov for Kode Brikke!

Dette er ting som skal tre i kraft fra den 05.09.22, og innføres i løpet av dette året, og være ferdig innført rett over på nyåret. Eget skriv ble i denne forbindelse delt ut til den som ønsket nærmere kjennskap til hva dette dreide seg om siden det kommer en ny App for mobilbank -ID + at det også vedrører Bank Kodebrikken som også skal fortsette i tillegg til nytt system. Se video: https://www.youtube.com/watch?v=k-GsItx0wmM

Utfasingen av BankID på mobil er like om hjørnet, men klokka tikker for alle som ikke har ordnet en ny løsning. – BankID er universalnøkkelen vår til så mye, sier Jorge Jensen, fagdirektør i Forbrukerrådet, til Nettavisen. I dag er man avhengig av BankID for å få tilgang til en rekke tjenester, deriblant nettbank, helsenorge.no, for å søke skoler, og så videre. BankID er med andre ord en personlig elektronisk legitimasjon for sikker identifisering og signering på nettet, og er et slags digitalt pass for å bekrefte hvem du er. Det finnes imidlertid flere løsninger for å logge seg inn på nettsteder med Bank ID, og siden 2009 har BankID på mobil vært et alternativ. Enkelt forklart er det en tjeneste for sikker digital identifisering og signering ved hjelp av mobiltelefonen, hvor man ikke trenger en kodebrikke. Det er koblet opp mot mobiltelefonens sim-kort, og alt du trenger er en egen laget pin-kode.

Klikk på linken for å lese hele artikkelen: Se vedlegg for komplett stykke!

Les mer her: Digital autentisering ved hjelp av Bank-ID på mobil fases ut til fordel for ny app.

Utfasingen starter i september, og målet er at BankID skal kunne brukes livet ut, ifølge Jan Bjerved, leder for BankID. – 2,4 millioner nordmenn har Bank ID på mobil, opplyser Hege Steinsland, kommunikasjons-sjef for Bank ID og Bank Axept til Nettavisen. Dette er litt av det som står i skrivet som jeg sakset fra avisen TA.

Orientexpressen Singapore -Bangkok

https://www.thailandtrains.com/eastern-oriental-express-bangkok-to-singapore-or-singapore-to-bangkok/

Da et av våre medlemmer har hatt gleden å oppleve dette så ble noen av oss forunt å bli med på en beskrivelse av hva dette innebar av gleder og alt en fikk se gjennom den bakre vogn i toget som er åpen med fritt utsyn. Samtidig foran denne fant en spisevogn med bar til å slokke tørsten med. Style skulle det også være så før en gikk til bords til middag /aftens så var det antrekk som var påbudt. Den stoppet også på visse stasjoner for at passasjerene skulle få se seg om slik som ved Broen over Kwai hvor det og ble tilbud om en flåte tur bla. Så var det prisen for denne gleden da som kunne beløpe seg fra kr.25000 oppover avhengig av hvilken klasse en ønsket.

Hva kan vi forvente oss i årene som kommer med teknisk utvikling?

Det gikk mest i bil denne gang siden 2 av oss har vår erfaring derfra , men mikrofly, og annet var også med siden et medlem har drevet med slikt. Google kom i denne forbindelse sterk med siden tankene gikk til dette med GPS og Garmin tidligere, men muligheten kanskje kommer så langt at biler av div.merker i fremtiden kan komme til å kunne kommunisere med hverandre slik at kjøre syklus og trafikkbilde kan redusere trafikkulykkene også. Så tiden vil vise om vi opplever å få et svar på det vi tenkte.

Med vennlig hilsen
Edvin Jonassen