Oppsummering fra Treffet i Khon Norway 27.09.22

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien Pattaya

Tid: kl.9 – 12

Det var 17 medlemmer til stede + 3 stk. medfølgende damer denne gang.

Vår Advokat Suntree (LEK) møtte også fra morgenen av hvor en av deltakerne fikk avtale om hjelp til div. etter treffet var ferdig om å følge med til hennes kontor i Soi 4 i Pratumnak.

1 nytt medlem ble det også innmeldt denne gang.

Besøk fikk vi også fra et av våre medlemmer som er bosatt i Krabi, og var på 1 ukes besøk denne gang å fant veien til treffet. I denne forbindelse ble det også tatt opp dette med å betale skatt til begge land, men siden personen tilhører en helt annen provins kunne ikke Advokat LEK hjelpe i dette tilfelle hvor han nå hadde måtte finne en advokat i egen provins til dette.

Baan Kruja

Som annonsert så ble det også foretatt en innsamling for kommende kjøp til Barnehjemmet Baan Kruja hvor det kom inn 6000 baht.

Visa runs til Cambodia.

Pattaya Mail 19 september.

Det er startet opp såkalte visa runs fra Pattaya til Cambodia igjen etter flere års opphold. Turene går til Pong Nam Ron (Hot water spring), uten overnatting underveis. Avreisepunkt er Jomtien Soi 5, Pattaya, ved Immigration kontoret, klokka 07.00, og man er tilbake ca 16.00.

Turen koster 5500 THB. International Law Office organiserer pakketuren.

Regelverket er noe endret fra år tilbake.

Man anbefales derfor å ringe 087 513 3333 for informasjon.

https://www.pattayamail.com/latestnews/news/one-day-cambodian-visa-runs-restart-from-pattaya-410835

Emergency tilstanden oppheves 1 oktober

I flg ASEAN NOW 22 september oppheves emergency situasjonen i Thailand 1 oktober. Alle krav vedr virus krisen, inkludert det som gjelder innkommende passasjerer, oppheves. Dette skjer etter sigende parallelt med at det arbeides med å oppheve the EMERGENCY DECREE som har vart fra slutten av mars 2020.

SPAM og Søplepost finner oss også her i Thailand!

Vær OBS! Det fremkommer at noen av oss har fått noen urovekkende epost meldinger som man raskt forstår er av karakteren SPAM eller søppelpost. Men når man ser en slik melding i innboksen for første gang så er det forståelig at man får en støkk og hjertet kanskje hopper litt raskere, men når man ser nærmere på innholdet så skjønner man at det er ugler i mosen. Innholdet i en av disse meldingene gikk ut på at mottaker fikk en melding av politisjefen i Sør-Øst Politidistrikt som igjen hadde blitt kontaktet av Interpol. Meldingen inneholdt anklager om at mottaker hadde vært innblandet i alvorlige kriminelle handlinger som gjorde at det ble iverksatt rettslige skritt og at det var tatt ut stevning.

Det er på det rene at hverken politi-myndighetene aldri ville gjort det på denne måten. Kontakter man dem så svarer de at dette er “ren og opplagt” svindelpost som veldig mange mennesker har mottatt. Disse svindlerne er ute etter å fiske opplysninger av deg ved å bruke skremselstaktikker. Svar aldri på en slik melding. Men om du ønsker så kontakt gjerne politimyndighetene om at du har blitt svindlet slik at de kan få en oversikt over omfanget av svindelen i håp om at de som utfører slikt før eller siden gjør en tabbe.


Med vennlig hilsen
Edvin Jonassen