Oppsummering fra Treffet i Khon Norway 27.12.22

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien, Pattaya

Dag: Tirsdag 27 desember

Tid: kl 9-12

Det deltok 14 medlemmer i dagens treff samt 3 med følgende damer.

2 personer fornyet sitt medlemskap i dag for året 2023.

Advokat Suntree (Lek) kom kom kl. 09.00 og ble til 11.00 for å ha samtale med div. medlemmer.

Spørsmål & svar.

Det som ble nevnt og pratet rundt denne gang var skatt til begge land , og dette med å sette av en fast sum hver måned i Norge til påkommende tilfeller. Formueskatt ble også tatt fram i denne forbindelse siden grense for at ikke dette skal slå inn er nå satt til 1.7 mill. for Norge i kl.1. For de som er gift, og hvor kone er registrert i Norge, og står slik oppført på skatteoppgjøret som gift dobles summen til 3.4 mill.

Tidspunkt for kjøp av leilighet.

Når en ser de priser som pr. i dag står nevnt i div. annonser så ble det anbefalt å vente til mai mnd. Når en er ferdig med høysesongen, og presset minker så vil normalt både utleiepriser og salgspriser synke igjen. Egentlig er det kjøpers marked nå , men dette speiler seg ikke hva som kreves i øyeblikket. Beliggenhet, størrelse og alder er også viktig i denne forbindelse såfremt den oppfyller kjøpers ønsker. Det ble også anbefalt å handle privat direkte av eier om mulig.

Nye immigrasjons prosedyrer prøves ut

I følge Thainytt arbeider immigrasjonsmyndighetene med utvikling av en nettbasert teknologisk løsning som skal redusere køene ved innreise. Det er satt i gang et prøveprosjekt i Bangkok. Dette har som målgruppe de ca 200.000 expats som årlig ønsker å forlenge sitt visum f.eks grunnet jobb eller familiebånd. Tanken er at dette skal gjøres tilgjengelig over hele landet etter prøveperioden er over. Vi får vente og se. Se lenke under fra Thainytt.

http://www.thainytt.no/index.php?id=7250082785786734335/nye-immigrasjonsprosedyrer-skal

Prioritering av veldig rike for fremtidig retirement visa i Indonesia?

Indonesias utenlandske retirees frykter at de skal bli drevet ut ettersom et nytt visumregime retter seg inn mot veldig rike. Under det nye regimet må utlendinger ha minst US$ 128.000 i kontanter i Indonesia eller ha bevis på at de eier luksus eiendom i landet. Dette skal erstatte eksisterende retirement visa. Se lenke under fra Asean Now.

https://aseannow.com/topic/1281087-indonesia%E2%80%99s-foreign-retirees-fear-being-driven-out-as-new-visa-scheme-targets-%E2%80%98filthy-rich%E2%80%99/

I går kunne vi lese dette vedr. Nyttår i Pattaya…

Ikke fyrverkeri countdown dette nyttår i Pattaya

Pattaya har kansellert alt fyrverkeri ved nyttårs countdown. Den tradisjonelle fyrverkeri oppvisningen som ringer inn det nye året fra Bali Hai Pier er kansellert. Men musikk konserter og andre festligheter holdes som planlagt både der og på Koh Larn. Se lenke fra Pattaya Mail under.

https://www.pattayamail.com/news/pattaya-cancels-all-fireworks-at-new-year-countdown-celebrations-419900

I dag så finner vi så dette…

Pattaya nyttårsnedtelling får gå videre med spektakulært fyrverkeri den 31.12

Det ser ut til at myndighetene i Pattaya har ombestemt seg og vil fortsette med fyrverkeri under feiringen av nyttårsnedtellingen 31. desember. Fyrverkeriet vil være forbudt kun fra 29. til 30. desember i henhold til forrige kunngjøring.

https://thepattayanews.com/2022/12/26/pattaya-new-year-countdown-to-go-ahead-with-spectacular-fireworks-on-december-31st/

Med vennlig hilsen
Edvin Jonassen og Roald Kristiansen

14188521929128776211