Sammendrag fra treffet i Khon Norway 26 oktober 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien Pattaya

Det var 17 medlemmer tilstede.

Skatt

Det var fortsatt noen på treffet som ikke var ferdig med sin skatt for fjoråret eller hørt noe om denne, men som det jo står også så skal siste pulje i skatteoppgjøret ikke være ferdig før den 25 November.
Tidligere het deg seg jo at ferdigstillelse var 1 måned tidligere så i slutten av oktober dukket den da gjerne opp den gang. Skattekort utsending for neste år er satt til den 15 desember d.å.

Så en hyggelig melding fra vår Advokat LEK som jo også steller med Skatt til Thailand for oss som er langtids bosatt med over 6 mnd. opphold innenfor samme skatteår, og dermed er gitt anledning til å skatte til begge land ordner hun også dette for mange av oss hvor vi derefter får dette ordnet på hennes kontor hvor også de 2 bekreftelsene for dette bare kan hentes på hennes kontor for senere å vedlegges til skattemeldinga vår til Norge. Såfremt du allerede allerede har et skattenummer registrert på deg her i Thailand, eller fremskaffer dette selv så er gebyret hennes 7000bht. for oss medlemmer i Khon Norway.

Forsikringer.

Dette kom også opp denne gang, og da spesielt helseforsikringer som det også ved 2 tidligere møter ble et tema av. så tydeligvis mange på treffet som heller ikke kjenner til at hun også er agent for flere selskaper som også har helseforsikringer på papiret på lik linje med Pacific Cross som hun også selger for samtidig som hun også har de som dekker både for familie og barn også. Forsikring for Hus- bil og event. annet finner du også hos henne.
Så ta derfor kontakt om en er i markedet for slik, og hvor hun treffes her:
Kontaktperson: Suntree Jongkitiwiro (LEK)
Mobil: 089 990 9464. Kontortelefon: 038 251 392.
Epost: suntree.vw@gmail.com
Postadresse: 389/60 moo 12 Nongprue Banglamung Chonburi.
Kontoradresse: Pratamnak soi 4. Pattaya

Innreise til Thailand fra 01.11.2021

Dette ble også et tema nå, men hvor det florerer med missforståelser og spørsmål om det mest utrolige, og detaljer kan dukke opp. Samtidig er også mange i Norge også interessert i hva som skal hende og hvordan det vil bli samtidig som CeO er under omlegging til ny ordning over til Thai Passport mitt i oktober.

Så i håp om at bildet skal bli litt klarere så vedlegger jeg dette også.

Her kan du finne svaret på dette med å komme inn i Thailand etter den 01.11.2021
Å komme inn i Thailand er ikke like enkelt som før COVID-19 eksisterte. Nå er det flere reiserestriksjoner til stede, og reisende måtte samle mange nødvendige dokumenter. Inkludert i de nødvendige dokumentene er sertifikatet for inngang (COE), sertifikat som kreves av alle som kommer inn i Thailand som krever tid, innsats for behandling og tålmodighet. Utenriksdepartementet (MFA) i samarbeid med Digital Goverment Development Agency (DGDA) utvikler nå Thailand Pass System for å erstatte Certificate of Entry (COE) systemet. Med foreslått full gjenåpning av Thailand, sammen med sine lette restriksjoner og målet om å revitalisere økonomien, planlegger thailandske autoriteter å bytte ut det trege COE- systemet med et raskere Thailandsk pass-system som skal brukes fra 1 november 2021.

Hva er Thailand-pass

Thailand pass-systemet er et nettbasert system laget for å gjøre dokumentasjonsprosessen til reisende som kommer inn i Thailand mer effektivt enn sertifikatet for inngang. På samme måte som inngangssertifikatet vil det samle inn data for innreiseskjemaer som kreves, men hva gjør vel det bedre enn entry- sertifikatet (COE) er at det samler både reise-og helseinformasjon som vaksineattest og det vil bidra til å legge til rette for at det blir lagt til rette for at arkiveringen av TM6 og T8-skjemaer. Disse henter du her: http://www.thaiguiden.no/lastned/
Gjennom Thailand pass-systemet vil forventede dokumenter og andre krav om sakspapirer fra COVID-19 bli rettet opp. Målet med det nye Thailand passet er å støtte landets ′′Ease of Travel system” etter at det åpner igjen og ekspedere prosessen med å fylle ut informasjon og laste opp reisedokumenter.

Hvem kan søke om Thailand passet.

Thailandpasset er påkrevd for alle reisende enten thailandske eller utlendinger basert på følgende reiserestriksjoner:

Fullt vaksinert fra de oppførte landene.
Fullt vaksinerte reisende, både thailandske og utlendinger skal få slippe inn i Thailand uten å gå i karantene eller sandkasseopphold. De trenger kun å bo i 1 natt på et ASQ eller SHA+ hotell mens de venter på COVID 19 RT- PCR testresultatet som ble tatt ved ankomst. Karantenefri programmet er i utgangspunktet tilgjengelig for lavrisiko-land, og foreløpig er det 46 land på listen.
Du må ha oppholdt deg i disse landene i minst 21 dager før du reiser til Thailand.
Offisiell liste over 46 lav risiko- land.
Fullt vaksinert under sandkasseprogram (for alle land)
Full vaksinerte reisende som kommer fra ikke- listerte land er berettiget til å komme inni Thailand uten å gå i karantene. De må komme inn i Thailand under sandkasseprogrammene som Bangkok, Pattaya, Hua Hin, Chiang Mai, Phuket eller Samui Sandkasse. De er pålagt å tilbringe 7 netter på et akkreditert SHA+ hotell i disse sandkasseområdene før de får reise til andre deler av Thailand.

Ikke-vaksinert under Karanteneprogram

Ikke-vaksinerte eller delvis vaksinerte reisende får fortsatt reise til Thailand.
Vedkommende må gjennomgå en obligatorisk karantene på 10 netter i akkreditert ASQ eller AQ- karantene hotell før de får reise til andre deler av Thailand.

Hva er kravene til Thailand passet

Til støtte for ′′ Reiseliv “, er det bare noen få krav man trenger for å kunne skaffe seg en QR- kode og komme inn i Thailand. Oppført nedenfor er kravene:
Pass på pass
Vaksinasjons sertifikat
Helseforsikrings sertifikat for COVID-19
Bekreftet ASQ hotellbestilling eller bekreftet SHA+ hotellbestilling
Kopi av Thai Visa om nødvendig

Hvordan søke om Thailand pass?

Thailand pass systemet er et QR- kode generering system.
For å få en QR- inngangs kode eller Thailandsk pass-ID, må reisende:
Påmelding på https://tp.consular.go.th/
Prosessen tar fra 3 til 5 dager.
Tilgjengelig for thailandske og utenlandske statsborgere
MERK: Den thailandske regjeringen har ikke offisielt lansert Thailand pass-systemet, så vi kan forvente endringer i de kommende dagene.
Har du behov for hjelp så får du det her, men det koster: https://visumservice.no/
Tegner du Reiseforsikring i Norge så pass på at summen som den dekker er høy nok, og at Covid -19 også er inkludert. (Få den gjerne skrevet på Engelsk også).
Ønsker du å tegne Helseforsikring / Longstay i Thailand så finner du disse her: https://longstay.tgia.org/
(For de som skal plukkes opp for reise til hotellet så er utgang 3 og 4 i 2 etg. på Suvarnabhumi stedet vanligvis)

Mvh. Edvin Jonassen og hjelper Helge Sørlie

Fra tirsdagstreffen 26 oktober