Sammendrag fra treffet i Khon Norway tirsdag 02 august 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien Pattaya

Tid: kl.10 – 12

Det deltok 17 medlemmer i treffet.

Advokat Lek deltok også.

VIPPS Innfører 24-timers regel

Fra august vil VIPPS innføre endring som innebærer at 1% gebyr påfaller beløp over 5000 kr. Endringen betyr at man ikke kan vipse mer enn 5000 kroner til samme mottager innenfor 24 timer uten å måtte betale gebyr.

VG 27 juli. (Også omtalt i Nettavisen)

Kronestyrking

Endelig opplever vi at krona styrker seg mot Baht, kursen ved overføring er i dag 3,71. Krona har også styrket seg mot Euro og ikke minst US dollar. Dermed vil utenlandsferie bli billigere for mange nordmenn.

Gamblende damer

Et av dagens tema mellom noen var damer som henfaller til kortspill og Lotto. Mange faranger har vært borte i fenomenet indirekte eller direkte. Det er ofte farangens penger som settes over styr, og det kan koste mer enn det smaker. Easy comes, easy goes.

Om 90-dagers rapportering

I sammendraget fra Treffet 19 juli, omtales medlemmet som var usikker på hvordan han skulle håndtere at han hadde glemt rapportering etter januar. I Immigration viste det seg at han hadde rapportert også i mars, men glemt det bort selv. I mars hadde ikke printeren i Immigration virket, så han hadde ikke fått slippen som bekrefter rapporteringen stiftet inn i passet. Men det sto på dataen i Immigration. Ellers minner vi om at det kan rapporteres fra 2 uker før og innen 1 uker etter 90 dager. For sen rapportering medfører 2000 B i bot.

Vaksinering

I flg opplysninger fra BHP , kommer det i USA denne august måned ut en vaksine som også skal virke mot de siste Omikron variantene. Vaksinen ventes å komme til Thailand i løpet av året.

Strømprisen i Thailand

Økt strømpris var varslet i Thailand fra september. Den planlagte økningen var fra netto 4 B til netto 4,72 B per kilowattime. Det foreligger ikke ny dato for prisøkningen. Det er statsministeren som har beordret utsatt prisøkning.


Med vennlig hilsen
Roald Kristiansen