Sammendrag fra treffet i Khon Norway tirsdag 02 november 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien, Pattaya

Det var 18 medlemmer tilstede. Hvorav 1 nytt medlem innmeldt

2 av medlemmene innbetalte sin kontingent for 2022 også.

Husk det var stilling av klokka i Europa natt til søndag slik av nå ligger 6 timer foran dem.

Forsikring.

Advokat Suntree Jongkitiwiro (LEK) var tilstede som forhåndsmeldt for å følge opp de medlemmer som var interessert i agentur og salg av helseforsikring, og event. annet hun også har å tilby dem bla. annet South pacific. Det var flere som i dag benyttet seg av dette så plassen ovenfor henne var ikke mye ledig! Dette med hvilken visa som krever en forsikring ble også tatt opp i denne forbindelse.

Thai Pass ( ny ordning fra 1 november)

Blant en av gruppen jeg besøkte så var ikke trua stor på at dette skulle virke bra fra første stund. Dette bekreftes også i forbindelse med det som til nå etter bare 1 dagsbruk er fremkommet i de kommentarer en kan lese fra de som har prøvet ut dette alt slik som dette.

Den åpenbart største begrensningen er at systemet ikke aksepterer opplasting av PDF-filer, men kun rene bildefiler som jpg- eller png-filer. Det ser også ut til at det kan være noe begrensninger med eldre versjoner av nettlesere.

Fra i dag er ankomstsertifikatet (CoE) for innreise til Thailand historie og erstattet med Thailand Pass – et system med åpenbare svakheter.
Det vil si at dokumentene du har som pdf-filer, som f.eks. vaksinepass og SHA+ hotellbekreftelse må konverteres til et bildeformat.

Det er ikke mulig å registrere par, men hver reisende må fylle ut separate registeringer. Det er heller ikke mulig å lagre innsendingen underveis, slik det er med e-visumsøknadene, for å kunne lagre mens du leter fram dokumenter.

Så gjenstår det å se hvor lang tid det kan ta før dette forbedres?

Mer om dette finner du også i www.thainytt.no

Moderna vaksinen:

Den skal nå ha kommet til Thailand, og hvor mange har gått og ventet lenge. Slik at utålmodigheten er stor hos mange hvor også mange har benyttet andre tilbud som har fremkommet som frie vaksiner til expat​​. Dette er forhåndsbetalt slik at for manges del både for henne og han slik at spørsmålene derfor også ble av økonomisk art siden visse reservasjoner for tilbakebetaling også er nevnt i denne forbindelse.

Chonburi holdt utenfor

Det det gikk på da var at det var liten forståelse for at dette med alkohol servering i restauranter i Pattaya/ Banglamung ikke ble tillatt heller denne gang. Blant de fremmøtte var det jo flere som både visste og så at dette mange steder ikke ble overholdt, (eller stilltiende godkjent også).

Mvh. Edvin Jonassen

Fra tirsdagstreffen 2 november