Sammendrag fra treffet i Khon Norway tirsdag 07 juni 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tid: kl.10 – 12

Sted: A Taste of Norway, Jomtien Pattaya

Det var 13 deltakere til stede. Dertil var fire damer til stede. Det var særdeles hyggelig.

Advokat Lek var i retten i dag.

Visum utvidelse/gyldighet av pass

Et medlem skal søke nytt visum for ett år. Det visumet han har nå går ut i august 2022. Passet hans går ut i mai 2023. Det er kjent at det nå er svært lang ventetid på å få pass. Immigration vil ikke gi et oppholdsvisum med lenger gyldighet enn passet. Det er derfor på sin plass å oppfordre til at folk sjekker passet sitt og beregne god tid for å fornye det. Se det i forhold til fornyelse av visum.

To-pris system videreføres

Det er mange som lar seg irritere over 2-pris systemet som bl.a det offentlige praktiserer i nasjonalparker, skogparker og botaniske hager. Utlendinger må betale inntil det femdobbelte av hva thaier må betale i inngangsbillett. Systemet skal videreføres. Se lenken nedenfor for interesserte:

https://aseannow.com/topic/1261836-dual-pricing-reconfirmed-in-thailand-national-parks/

Hvem som skal kontaktes ved dødsfall i Thailand

Dersom en nordmann dør i utlandet/Thailand, er det ambassaden som skal kontaktes og tar ansvaret for oppfølging.

Prostata,-igjen

Et par medlemmer prøver en naturmedisin de kjøper fra Amazon for å krympe prostata. De opplyser at det koster hhv 800 kr for to måneders forbruk og 1400 kr for tre måneders forbruk. Det ene medlemmet bruker dem og sier at pillene har en viss effekt, men han må prøve dem ut lenger.

Det finnes medisiner som hjelper på vannlatingen. Et av medlemmene bruker den medisinen jeg legger ved kopi av her og sier den er effektiv: Han har fått den av lege i Thailand og kjøper den nå på apoteket. En måneds forbruk koster vel 1000 THB.

Hudkreft

Det er mange som ikke er klar over at kreftflekker i huden kan oppstå flere årtier etter at man solte seg. De kan oppstå selv om man ikke har solt seg f.eks de siste ti åra. Dersom man får flekker i huden som man lurer på hva er, kan det være fornuftig å ta en tur til hudspesialist og få det undersøkt.

En veldig vanlig form for kreft er den ufarlige basalcelle carsionom som oftest kan fryses bort med nitrogen. Det er en ufarlig og smertefri behandlingsform. De gjør dette på samme måte i Norge og Thailand. Det er en enklere behandling enn laser. Spesialisten ser raskt om frysing er rett behandling eller om annen behandling må til. Et medlem har nylig blitt behandlet ved Pattaya International Hospital, en annen ved Bangkok Pattaya Hospital.


Med vennlig hilsen
Roald Kristiansen