Sammendrag fra treffet i Khon Norway tirsdag 10 mai 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tid: kl.10 – 12

Sted: A Taste of Norway, Jomtien Pattaya

Det deltok 20 medlemmer.

Det ble tegnet et nytt medlemskap.

Advokat Khun Lek deltok.

Treffet var veldig hyggelig, og aktiviteten var stor.

300 Baht avgiften for ankomster til landet

Turist ministeren virket veldig seriøs da han for et par uker siden sa at 300 Baht avgiften endelig blir innlemmet i prisen på flybilletter i 3.kvartal i år. Dette ble nevnt kommentert og sto i rapporten for en uke siden. Dette er for n’te gang dementert av statsministeren fordi det er komplisert og ikke ferdig drøftet. Det er utsatt på ubestemt tid. Se lenken under for spesielt interesserte:

https://www.pattayamail.com/latestnews/news/proposed-tourist-tax-in-thailand-derailed-yet-again-397566

Trygderettigheter for ektefelle etter mannens død

Et medlem var opptatt av hvilke trygderettigheter kona har om han faller fra. Han hadde tenkt å kontakte NAV om dette når han kommer hjem til Norge til helgen. Han ble anbefalt å forberede seg til en slik samtale. Medlemmet vil ringe Steinar Nodland i ettermiddag. Han fikk også telefonnummeret til Edvin Jonassen.

Skattebehandling

Et medlem søkte råd om skattemeldinga fra et medlem som har god kunnskap om skatt. Skatteetaten hadde oppdaget en feil i Skattemeldinga. Det ble en interessant og nyttig samtale.

Prostataproblematikk

Prostata var tema igjen. Noen hadde erfart at man bør gå til forskjellige sjukehus og få ulike alternativer til behandlingsopplegg og priser. Thailand har stor kompetanse på behandling av prostata vansker. Det kommer pasienter fra USA og Gulfstatene for å få behandling i Thailand.

Strømproblematikk

Noen medlemmer reagerer på at ubetalt regning går til inkasso i Norge før man får tid til å reagere og at det er så komplisert å komme ut av vanskene igjen. Det reageres på at det er så fort gjort å komme under «fattigdomsgrensa» når strømregninga blir så høy.

17 mai.

Det blir et medlems treff for hele familien i A Taste of Norway på den 17 mai. Unger får pølse/m. lompe og is gratis dekket av A Taste of Norway.

Sikkerhetsbelte/barnesete påbys

Det ble påpekt at følge Royal Gazette gjelder nye regler om sikkerhetsbelte/barnesete for alle i bil, også de under 6 år, fra 4 september. Det står ikke noe om de som som sitter bakpå en pickup eller i buss en buss. Se lenke for detaljer:

https://thepattayanews.com/2022/05/09/all-passengers-in-vehicles-in-thailand-must-wear-seat-belts-kids-under-6-must-be-positioned-in-child-car-seat-throughout-journey-effective-september-4th/


Mvh
Roald Kristiansen