Sammendrag fra treffet i Khon Norway tirsdag 16 november 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien, Pattaya

Det var 22 medlemmer som møtte i dag + 7 damer.

2 personer betalte sin medl. kontingent for 2022

2 ny innmeldinger ble det også.

Det kom også inn 4000 baht til Barnehjemmet Baan Kruja i dag.

Advokat Suntree Jongkitiwiroj (Lek) var også til stede i dag for å svare på eventuelle spørsmål om forsikringer som hun også er agent for så på mitt spørsmål til henne på hvilken saker som det gikk mest på var svaret : Forsikringer, Skatt til Thailand, Testamente, og kjøp av bolig/ condo så hun var fornøyd med forløpet på treffet i dag.

Varer levert på døren?

Utvalget for hva du kan få levert på døren er voksende for tiden , og etter en samtale med Jostein Pettersen i A taste of Norway så kom det frem at etterspørselen og utvalget over hva som kan skaffes er voksende hvor de nå har satt opp en egen meny liste for hva som kan leveres, men det ikke de selv har kan skaffes fra andre leverandører også så nærmere info om dette finnes her: https://www.facebook.com/groups/2298132380308566/posts/4046620018793118
Frakt er 295B + emballasjen, og max 20kg. Levert med kjølevogn.

Vaksinepass

Her kom det frem at pågangen etter dette er nå så stor her i Pattaya at ventetiden fort kan bli 3-4 uker var tilbakemeldingen fra familien som gikk å ventet på dette nå.

Skatt

Oppgjøret fra Norge for fjordåret var også kommet tilbake nå, men hvor en også hadde fått melding om at den også inneholdt både straffeskatt og mere penger ut hvor det da ble nødvendig med mere dokumentasjon, og ny ventetid.
Når det gjaldt skatt til Thailand så var det også gjort endringer i hva som kunne trekkes i fra så her var en ekstra innbetaling nødvendig siden det skulle ha dukket opp en ukjent inntekt på en person.

Booster vaccine Moderna

Et av våre medlemmer har forespurt om muligheten for en slik på Jomtien Hospital som jo er ganske så nytt og en underavdeling av BHP. Svaret ble at jo ingen hindring for det såfremt det var gått 6 mnd. fra siste Pfizer vaksine som han har fått 2 av før (I Norge prates det om at det er 5 mnd. efter nå). Bare å komme innom i perioden januar – mars 2022, og prisen var 1650 baht.

Flyttelass fra Norge til Thailand

Her finnes det et stort utvalg av størrelser og typer av embalasje, men den jeg vil ta fram som et eksempel er den største en får, og er en 40 fot container som er sendt fra Sør Øst Norge til Thailand. Bestilt fra dør til dør inkludert landtransport i Thailand ca. 450km. Pris inklusiv pakking og det hele er oppgitt til 100 000 NOK. Høsten 2021 er dette.

Selv gikk jeg selv med tanken om å putte leiligheten i en 20 foter i 2015 hvor prisen da lå på ca. 40000NOK ink.samme transport hvor jeg valgte å avstå. Det kom i denne forbindelse også frem andre størrelser og priser som kan variere utfra tiden vi er i, og hva behov vi har slik at her følger et innlegg fra et av våre medlemmer som har ført i pennen hva han opplevde når han sendte fra Bergen til Thailand så her finner du dette: http://www.thaiguiden.no/reportasjer/flytting/


Mvh. Edvin Jonassen

Fra tirsdagstreffen 16 november