Sammendrag fra treffet i Khon Norway tirsdag 18 januar 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien, Pattaya

Det var 13 medlemmer som møtte.

2 stk betalte kontingent for 2022 denne gang

Skatt / Folketrygd / Nav Internas. medlemskap.

Dette ble hoved tema emner denne gang hvor disse på mange måter henger sammen, og griper inn i hverandre siden det ene medfører at det også vil trekke med seg de andre 2 også. Det var snakk om var da en eventuell tilbakebetaling av innbetalt folketrygd gjennom skatten + utmelding av Nav siden en kan gå opp til 5 år tilbake i tid for de som har flere år uten botid i Norge. Grunnet pandemien gjelder jo dette også de med kortere botid i Thailand 2-3 år uten å reist hjem til Norge samtidig for de som skatter til begge land. Siden flere denne gang var i gruppen 55- 65 år så var det tenkt å erstatte dette med å tegne en helseforsikring samtidig her i Thailand. Det kom i denne forbindelse frem flere alternativer uten at navn på disse ble nevnt. Interessen for en slik løsning er tydeligvis stor siden Helfo med sine tidligere 10 dager garanti gjennom Ambassaden ble fjernet. Det kommer jo også et nytt moment inni denne forbindelse med de 300 baht som nå skal starte den 1 April d.å hvor det skal kreves inn tillagt prisen på fly billetten da for dekning opp til 0.5 mill. baht medisinsk og max. 1 mill. baht forøvrig. Forutsatt at det denne gang vil bli et endelig vedtak på saken som jo har florert i media lenge nå.

Pensjoners størrelse i andre land?

Dette kom opp i forbindelse med et stykke som sto nevnt den 04.01.d.å. hvor det var snakk om ublu priser på dette med å skaffe seg visa for 1 år etter en var ankommet landet, og hvordan dette kunne la seg gjøre uten å besøke Immigration. Det som ble nevnt var da folk fra disse land slik som England, og Sverige hvor pensjonen for enkelte eksempler vil ligge på ca. 12000 norske kroner pr. måned brutto ++. Så vi lar det ligge der å går ikke dypere inn i saken en det, men konklusjon var at vi Norske var heldig som kunne benytte oss av Konsulatet og Nav`s bruttotall når det var tid til fornying.

ATK sett for selvtesting

For de som enda ikke har funnet sted hvor slike selges så ligger disse fremme for salg, og kan kjøpes på A taste of Norway for ca. 100B pr.sett siden mange steder fortsatt er utsolgt. Lazada er også et sted hvor slikt kan bestilles om en går på nett å ser der. Grunnen til at jeg nevner dette er at Karantene køene for tiden er lange her i Pattaya som nå topper statistikken for Chonburi hvor det i går den 17.1 ble registrert disse tall:

The Chonburi Department of Public Health announced 454 new and confirmed cases of Covid-19 today with no new deaths, Mueang Chonburi 61, Si Racha 108, Banglamung (Pattaya) 208, Panat Nikhom 2, Sattahip 35 (in Navy area 4), Ban Bueng 6, Phan Thong 12, Nong Yai 1, Ko Si Chang 4

Det benyttes etter det som kom frem på treffet i dag både Sykehus, Hoteller, og Hjemmekarantene+ at en kan bli transportert til andre provinser også for karantene der avhengig av hvor sterk smitten treffe deg. Så da kan det være greit med en selvtest av og til selv om du selv ikke føler det kan det smitte andre i familien.

Mvh. Edvin Jonassen