Sammendrag fra treffet i Khon Norway tirsdag 19 juli 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien Pattaya

Tid: kl.10 – 12

Det deltok 15 medlemmer i Treffet

Advokat Khun Lek deltok også

Medlemskap i NAV UTLAND kan komme godt med

Et medlem var nylig på Norges-ferie på Vestlandet. Han ble bevisstløs på stranda og endte opp i ambulanse fly til Trondheim i grevens tid. Han hadde hjerteproblemer og fikk bl.a operert inn to stent. Han fikk veldig god behandling. Han fikk beskjed om at hvis han fikk problemer igjen, skulle han ringe og si at han kommer, og de skal stå klare for han.

90 dagers rapportering i Immigration.

Et medlem har nettopp oppdaget at han har glemt rapportering som skulle finne sted i mars. Han kom til Khon Norway for å få råd om hvordan han skulle håndtere det. Det normale er jo at han ville få ei betydelig bot.
Han blei rådet til å kontakte det kontoret vi har skrevet om før som ligger på hjørnet der man svinger inn til Immigration når man kommer fra Jomtien 2.Road. Vi får se om vi kan oppdatere om hvordan det gikk.

Fornyelse av førerkort

Vi minner igjen om at det er viktig ikke å glemme fornyelse av førerkort. Dato for utløp av førerkortet er med liten skrift og derfor vanskelig å lese.

Septiktank og tømming

Noen har privatbolig og egen septiktank. Vær oppmerksom på at disse svarte septiktankene må tømmes oftere i regntida. De kan nemlig bli fylt opp med innsig når jorda rundt er fuktig. Husk å sjekke at den ikke er fylt, og husk utlufting.

Utsatt reise fra Norge til Thailand

Et medlem måtte utsette «hjemreisen» fra Norge. Endring av hjemreise for han og kona, kostet 120.000 THB. Medlemmet hadde tre måneders flexi- billett og framskynda avreisa med 1 måned. Dette som en påminnelse om at endring av flybillett fort kan bli dyrt.

Pensjonistvisum/ekteskapsvisum(marriage visa)

Man kan ha opphold I Thailand bl.a med pensjonistvisum eller ekteskapsvisum. Dersom man har opphold som krever 800.000 Thb deponert I banken, kan det være greit å vite at man med ekteskapsvisumet «bare» trenger å ha 400.000 deponert i banken. Ektefellen må da være registrert i Thailand og fremkommer i passet. Vær oppmerksom på at det er mer papirarbeid knyttet til å skaffe seg ekteskapsvisum. En fordel med et slikt visum er at man har dokumentert sterkere tilknytning til Thailand, noe som kan være nyttig i en gitt situasjon.

Pasjonsfrukt mot mental svekkelse

En forskningsrapport handler om pasjonsfruktens positive innvirkning som forebyggende mot demens/Altzheimer og som bremsende dersom man har fått disse lidelsene. Dette har vært omtalt i norsk og internasjonal presse. Løp og kjøp! (Passion fruit/sauerlort)

(PS: formannen er en ivrig spiser av pasjonsfrukt og bekrefter effekten)


Mvh
Roald Kristiansen