Sammendrag fra treffet i Khon Norway tirsdag 21 desember 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien, Pattaya

Det var 18 medlemmer som møtte.

2 personer innbetalte sin medl. kontingent for 2022.

4 Nye medlemmer ble det også innmeldt.

Melding fra vår Advokat Suntree Jongkitiwiro( Lek).

Hun har nå fått nytt mobil nr: 063 239 89 89. Kontoret hennes er stengt mellom Jul og Nyttår som her følger:
Julaften den 24.12 lukker de fra kl. 13.00, og åpner igjen tirsdag den 04 januar.

Baan Kruja

Det kom inn 4000B til barnehjemmet vi også støtter.

Covid-19 test før flyreise

Det kom en forespørsel om den cliniken nær ved, og nevnt i et tidligere sammendrag var godkjent for flyreiser til Europa. Dette er en ATK kontroll til 800B, og vil normalt bli godkjent for de som ikke er vaksinert å skal fly Domestik, men her kan det også skille fra de forskjellige selskaper så forhør deg med selskapet du skal fly med. Når det gjelder på fly til Europa så er det vel bare en PCR-test som tilfredsstiller dette.

Kjøp av leilighet?

Et av dagens nye medlemmer stilte spørsmål om dette med å kjøpe kontra dette med å leie. Så det ble da pratet å forklart om dette med beliggenhet, priser pr. kv.m., Fee kostnader, og alt annet som en kan komme til å tenker på i en slik forbindelse. Spesielt dette med å sjekke at økonomien er bra i det stedet en vil kjøpe seg inn i , og gjerne får en advokat til å gjennomgå kontrakten med seg også. Det var her snakk om 2 soverom i størrelse 80-90 kv.m. hvor også prisen kan bli høy om en tenker på de nye høyhusa her i Pattaya/ Jomtien område hvor det kan gå år før disse får fult belegg å kommer i normal drift.

Flytting til Norge. m/kone./Folketrygden

Det kan være flere som går med slike tanker i disse tider slik at dette med forsikring for henne kommer også inn i blide. Det kan ta tid før hennes nye person nummer er på plass så viktig at en tegner en forsikring for henne om ting skulle skje før dette er på plass. På lik måte som de av oss som har og som har hatt sin dame på den 3 mnd./90dager som en kan søke om, og kjøpt forsikring for henne her i Thailand før avreise til Norge.
Dette kan være stedet du finner slike på, og som dekker de krav som fremkommer:
https://www.axa-schengen.com/en/travel-insurance-schengen

Generelt

4 stk av oss satt igjen til slutt hvor tema var brett å favnet om mye av det som rører seg i dagen med innspill fra flere av oss samtidig som en var litt mere på hogget en vi andre. Det gikk på dagens boligpriser, strømpriser frem til nå, Forsikringer + tiden og samfunnet rundt oss i dag.

Da gjenstår det bare å ønske dere alle både medlemmer, og lesere en riktig God JUL!

Mvh. Edvin Jonassen