Sammendrag fra treffet i Khon Norway tirsdag 22 mars 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tid: kl.10 – 12

Sted: A Taste of Norway, Jomtien Pattaya

Treffet hadde 21 deltakere. Advokat Khun Lek var her også. En deltaker var besøkende fra Buriram. Et nytt medlem tegnet seg.

Innreiserestriksjoner. Flyankomster. Oppdatering

Myndighetene har nå bestemt at fra 1 april trenger fullvaksinerte tilreisende som ankommer med fly under Test & go innreisebestemmelsene ikke lenger fremvise en RT-PCR test utført innenfor 72 timer før ankomst. Men de må ha en slik test på ankomstdagen samt en antigen test på dag 5 etter ankomst. Resultatet av antigen testen skal rapporteres gjennom en app.

For hele teksten i Pattaya Mail, se lenken:

https://www.pattayamail.com/thailandnews/thailand-scraps-before-arrival-rt-pcr-results-for-fully-vaccinated-travellers-392766

Innreiserestriksjoner som gjelder ved passering av grenser på land

Myndighetene kommer også med presiseringer som gjelder kryssing av grenser på land. Det er kun fire grenseoverganger på land som er åpne for utlendinger som ønsker seg inn i Thailand fra naboland. Man må da søke gjennom den digitale plattformen Thailand Pass. Denne krever nedlasting av en rekke dokumentet og har krav til forsikring. Søknadsbehandlingen kan ta opp til en uke. Detaljer følger i vedlagt lenke:

Tourists hoping to enter Thailand by land should maybe think again – Pattaya Mail

The Thai foreign affairs ministry is reminding international travellers that most land border crossing points remain closed to foreign tourists and expats. The Center for Covid-19 Situation Administration agreed on Friday to abolish pre-flight virus

Betenkeligheter med nye innreiseregler

Et par av treff deltakerne påpeker at det kan bli dyrt med nye innreiseregler dersom du ved ankomst tester positivt. Man kan jo f.eks bli smittet under flyreisa. Da blir det sykehusinnleggelse. Fulldekkende forsikring kan være god og ha. Et sykehusopphold blir en dårlig start på et ferieopphold.

Sjølmeldinga for 2021

Noen deltakere sier det er vanskelig å finne ut hvordan skattefradraget for del av pensjonen som er overført til Thailand skal føres i sjølmeldinga. Oppsettet er endret fra forrige året. Dette punktet blir oppdatert i oppsummering neste tirsdag.

Ukraina – Russland

Dette temaet engasjerte ved i alle fall ett bord. Det er ingen tvil om at sympatien lå på Ukrainas side. Det ble nevnt at Putin har vunnet et flertall ved mange valg opp gjennom årene. Videre at håpet om endring er hos ungdommen som er mer gjenstand for ytre påvirkning. På den annen side at desinformasjon og ensidig informasjon i statlige medier og skole gjør utfordringen med å nå fram med alternative synspunkter større.

Barnehjemmet.

Frivillige givere ga 16000 B til innsamlingen for barnehjemmet Baan Kruja. Pengene brukes til innkjøp av mat og godterier på Makro. Varene blir levert til barnehjemmet samme dag av representanter for de som organiserer tiltaket.

Årsmøtet i Khon Norway

Minner om at årsmøtet holdes på Jomtien Palm Beach, Jomtien, Pattaya, fredag 25 mars kl 14. Representanter fra styret vil være der fra kl 12.00. Se tidligere innkalling.


Mvh
Roald Kristiansen