Sammendrag fra treffet i Khon Norway tirsdag 23 november 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien, Pattaya

Det var 22 medlemmer som møtte også i dag.

7 personer betalte sin medl. kontingent for 2022. 1 ny innmeldinger ble det også.

Det kom også inn 8000 baht på vår innsamling til Barnehjemmet Baan Kruja i dag, og som er tenkt brukt til innkjøp av div. mat det er behov for i henhold til den innkjøps listen vi får med oss på handlerunden vår så kommer denne summen godt med også på torsdag.

Advokat Suntree Jongkitiwiroj (Lek) kom også i dag, og var der fra 09.30 – 11.00 for å samtale med de som måtte ønske å få henne i tale. Hun er ellers å treffe her hvor hun har sitt kontor.
Tlf. 038 251 392. Epost: suntree.vw@gmail.com
Postadresse: 389/60 moo 12 Nongprue Banglamung Chonburi.
Kontoradresse: Pratamnak soi 4.

Dagen ble travel for oss 2 som møtte fra styret i dag siden vår kasserer var så uheldig å måtte sitte hjemme med brukket h. hånd etter et uhell han hadde i går. Dette medførte at jeg selv fikk fulgt dårlig med på hva som ble tema ved de forskjellige bord når medlemmene sitter både ute og inne hvor det også er AC for de som trives best lit kjøligere.

Det lille jeg fikk med var at det dreide seg mest om dette:

Avgifter

Det gikk da på biler i første omgang hvor dagens drivstoff ble kommentert,men også hva vi kunne forvente oss i fremtiden en gang siden utviklingen går fort. Det var derfor snakk om Hydrogen kontra dagens drivstoff. Dette med Hydrogen er jo noe enkelte bilprodusenter har forsket på ,og brukt i mange år nå hvor det jo også ble solgt nye biler i Norge som gikk på dette, men salget stoppet etter uhellet i Oslo for få år siden hvor det med å få fylt Hydrogen ble stoppet også. I media har en jo lest at det som nå er inn i Norge er jo at store firma nå ønsker å starte batteri fabrikker på så ymse steder rundt i landet samtidig kom en også inn på dette med El biler og i den øvre prisklassen da spesielt hvor ventetiden nå kunne dreie seg om over 1 1/2 år fra kjøp til levering. Det kom da også kommentarer om at en kunne jo da risikere å få en gammel bil teknisk sett ved levering om en skjeler til den raske utviklingen batteri produksjonen er mitt oppe i nå.

Den påtenkte mva. avgiften disse El.biler i øvre sjiktet skulle få ble jo også sløyfet da i første omgang av vår nyvalgte regjering, men dette med avgifter generelt ble også pratet om slik at skepsisen mot økende avgifter sett i forhold til de som styrer nå var stor, og noe vi alle ville få merke fremover. Når det gjelder EL bil her i Thailand så er det jo nå bestemt at det skal opprettes 130 ladestasjoner som en begynnelse, men diesel og bensin vil nok fortsatt bli det drivstoff de fleste kjører på i mange år ennå.

Fornyelse av kjørekort i Pattaya

Her fikk vi inn et bilde i dag fra køen utenfor hvor hensynet til covid-19 råder med gode avstander og timebestilling.

Mvh. Edvin Jonassen

Fra tirsdagstreffen 23 november