Sammendrag fra treffet i Khon Norway tirsdag 25 januar 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien, Pattaya

– Det var 19 medlemmer som møtte.
– 1 Person betalte kontingent for 2022 denne gang
– 2 Ny innmeldinger fikk vi også i dag.

Advokat Suntree (Lek)

Vår Advokat Suntree Jongkitiwiro( Lek) var også tilstede i dag uten at jeg fikk fulgt med på det så vil jeg tru at det var snakk om skatt til Thailand det meste gikk om siden fristen for innlevering er den 30 mars.

Legger derfor inn hvordan hun kan treffes også for de av medlemmene som har behov for å komme i kontakt med henne.

  • Telefonnummer mobil: 063 239 89 89. Kontortelefon: 038 251 392.
  • Epost: suntree.vw@gmail.com
  • Postadresse: 389/60 moo 12 Nongprue Banglamung Chonburi.
  • Kontoradresse: Pratamnak soi 4. Pattaya
Skatt til begge land

Det var flere som kom denne gang for å få nærmere kjennskap til dette som har med muligheten vi har når vi skatter til begge land, og hvor vi har muligheten til å kunne gå opp til 5 år tilbake for å tilbakeføre tidligere deler av innbetalt skatt til Norge.

Tur til Norge i mai mnd.

Forespørsel om hva som måtte til når en skulle beregne å bli ca. 3 måneder for mann og kone(Thai). Det ble da nevnt at det viktigste var å få konas reisepapirer på plass først hvor navnet til Suchada Bråten ble nevnt om en ville slippe å ordne det hele selv. Flyselskap og priser var også nevnt i denne forbindelse hvor Qatar Airways kom ut som det beste ,men også litt dyrere enn de 2 andre som ble nevnt. Egentlig forandrer ting seg nå så hurtig at hva som kom til å bli krav fra Norge for innreise i mai var umulig å forutsi.

Behov for møbelsnekker

Det ble etterlyst om det var noen som kjente en flink snekker for å få laget et klesskap i en nylig kjøpt leilighet, og hvor det dukket opp en med navnet Moo som en tidligere hadde benyttet, og hvor også dennes mobilnr. kom fram. Greit å ha en forening da med mange medlemmer med lang botid som har kjennskap til å fåt prøvet ut det meste. 🙂

Prisene på elektrisk kraft i Norge

Ble også et tema denne gang hvor både tidligere politiske miss gjerninger samt dagens høye priser heller ikke fant forståelse rundt bordet (fire 4 mand`s bord var i bruk inne denne gang). Heller ikke Acer med tidligere avtaler hvor den grønne bølgen nå medfører at land i mellom Europa stenger ned sine atom kraftverk / kraft verk for å basere seg på leveranser fra Norge og Russland med sine gassleveranser. Så det var egentlig greit at vi var der vi var nå i disse tider.

Hva med en 3dje vaksine? (Booster).

Her er det nå så mange varianter brukt, og gitt som dose 1 og 2 så tryggest å høre på hva Helsepersonell og Leger anbefaler. Når det gjelder dette med hvor lang tid det skal gå etter en har fått den siste så kan det variere fra 3 til 6 mnd. En tilbakemelding jeg fikk fra et medlem var at BPH sier 6 mnd når det gjelder Pfizer vaksine så i mars mnd. ville det passe med den neste. Det er tydeligvis disens mellom hva som anbefales her kontra det som gjelder i Norge hvor jeg mener å ha sett at 41/2 mnd. er benyttet. Mulig dette også har med tilgangen på vaksiner å gjøre også? I tillegg så er det jo allerede nå også blitt snakk om att vaksine nr. 4 kan komme til å bli tatt i bruk også hvor denne nr.4 til nå kun er gitt til helsepersonell som står i det på sykehusene her i Thailand. Enkelt land som kom tidligere i gang med vaksineringen antyder jo nå at om en 2-3 mnd. så kan den varianten de fleste har nå gjort seg ferdig før sommeren. Det er å håpe at dette også gjelder hos oss også som har et varmere klima.🙂


Mvh. Edvin Jonassen