Sammendrag fra treffet i Khon Norway tirsdag 26 juli 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien Pattaya

Tid: kl.10 – 12

Det var 13 medlemmer til stede. Advokat Khun Lek deltok også.

Thai Helsedepartementet anbefaler

Departementet, som fagmyndighet, anbefaler to vaksiner mot Covid og deretter booster vaksiner hver fjerde måned. Dette er vel og merke departementets anbefaling. Khon Norway har ingen mening om det. Pattaya Mail 19.juli.

Skatteplikt til Thailand

Dersom man oppholder seg mer enn 6 mdr i Thailand i løpet av et år, er man skattepliktig til Thailand. Dersom man oppholder seg utenfor Norge mer enn seks mdr i løpet av et år, er man formelt utvandret. Skatteetatens underkontorer i Thailand kjenner ikke alltid til skatteavtalen mellom Thailand og Norge. Nordmenn som bor i Thailand må selv ta initiativ til å betale skatt. Det er i vår egeninteresse å betale skatt her ettersom det gir fradrag i skatten vi plikter å betale i Norge.

Kredittkort dekning ved kansellering av flyreise

Et medlem har familiemedlemmer som sjekket inn i Norge. Mens de satt i transitt, kansellerte SAS-flyavgangen Norge-Sverige dertil skulle videre med Thai Air til Bangkok. Medlemmet er usikker på hvordan de skal få tilbake de 60.000 kr flyreisa kostet. Reisebyrået ville ikke ta ansvar, men henviste til SAS. SAS henviser til reisebyrået. Reisa er betalt med Mastercard. Medlemmet ble anbefalt å ta kontakt med Mastercard.

Om eiendom og forsikring

Advokat lek fikk spørsmål om ulykkesforsikring og formidling av bolig/eiendom. Khun Lek arbeider med begge deler. Et medlem er i prosess med å selge hus. Han kontakter flere meglere slik måten er i Thailand. Khun Lek har et konsept der hun arbeider i samarbeid med flere aktører som formidler innspill til henne. Hun er megler selv og arbeider gjennom andre meglere. Hun viser ellers til nettsida hennes for mer informasjon om hva hun kan være behjelpelig med: http://www.suntree-lawoffice.com


Med vennlig hilsen
Roald Kristiansen