Sammendrag fra treffet i Khon Norway tirsdag 28 desember 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien, Pattaya

Det var 14 medlemmer som møtte.
1 person innbetalte sin medl. kontingent for 2022.

Vår Advokat Suntree Jongkitiwiro ( Lek) møtte ikke i dag siden kontoret hennes er stengt mellom Jul og Nyttår, og åpner igjen på tirsdag den 04 januar. Hun har som jeg skrev sist også nå fått nytt mobil nr: 063 239 89 89.

Nytt Skattekort(Hoved tema denne gang)

Dette kom ut den 15.12, og skal nå ha kommet ut til alle slik at det er mulig å se om det som står oppført stemmer ca. med tidligere trukket i skatt. For de av dere som kun betaler skatt til Norge bør det jo være greit, men for de av dere med en botid i Thailand på over 6 mnd. i skatteåret, og dermed er gitt valget å kunne skatte til begge land så bør du kontrollere uten å endre , men heller la det stå som det er satt med begrunnelse at det er greit å få den summen som da gjerne kommer tilbakebetalt i løpet av høsten. Har du derimot mottatt et kort som tydelig viser at tabell eller trekk prosenten ikke stemmer med det du betalte i år så er her mulighet for å justere dette selv ved å gå inn på Skatteetaten.no med din Bank ID kode å åpne skattekortet for å se eller rette dette. Det en da lettest kan gjøre er å se på brutto pensjon fra Nav hvor summen du der finner kan forandres/reduseres til det den måtte bli når summen du finner under Pensjon utland(= summen du overfører til Thailand i skatteåret) blir fratrukket på summen fra Nav pensjon. Dette kan en prøve seg frem på til en finner det tall som en mener gir riktig skatt for en selv. Går en lengre ned på siden vil en der kunne se hva som kommer frem i prosent, og endringen kan da sendes inn til Skatteetaten. Er det ting du har glemt å ta med å kan en endre på dette å sende inn kortet på nytt igjen også. Du vil derefter få en ny melding fra Skatteetaten om at du har fått et nytt skattekort som du kan se på, og normalt er likt det du sendte.

Folketrygden/ dekning fra Helfo

Virker som dette nå har nådd et metningspunkt i hva folk kan godta at de skal måtte innbetale i denne forbindelse samtidig som avgiften fra NAV sine 2.3% samtidig kom med sitt justeringskrav om skyldig / manglende innbetaling over siste 2 års periode. Flere var meget interessert i å få svar på hvordan kan jeg få sakt opp dette både fra Nav avgift og medlemskap samt folktrygden i forbindelse med innbetaling av skatt 5,1% som det er for pensjonister. Det kom i denne sammenheng også frem eksempler på hva enkelte av medlemmene betalte inn i forbindelse med dette, og hvor summene dreide seg om fra ca. 20000.- helt opp til over 70000.- pr. år. Det kom samtidig fram at faktisk flere av deltagerne allerede hadde kuttet denne utgiften, og samtidig fått tilbakebetalt beløpet for de siste 5 år såfremt en ikke har benyttet seg av dette som jo er mulig om en bruker RF-1306. til Skatteetaten hvor svaret fra Nav bør legges ved.

Så til selve treffet

Til orientering så følte jeg selv at ting fungerte bedre i dag hvor alle bord ute var opptatt når vi kom samtidig som langbordet fra sist for 16 nå var delt opp med midtgang slik at vi kunne sitte 8 ved hvert bord hvor kontakten ble mye bedre i gruppa. Røykerne forlot oss tidlig ettersom det ble bord ledig ute, men det får nå bli deres valg i så fall.

Siden dette var året`s siste “Tirsdagstreff” så vil jeg samtidig ønske dere alle et riktig Godt Nyttår med et lite håp om at 2022 blir bedre!

 

Mvh. Edvin Jonassen