Sammendrag fra treffet i Khon Norway tirsdag 28 juni 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien Pattaya

Tid: kl.10 – 12

Det deltok 16 medlemmer og 2 medfølgende damer i Treffet

Advokat Lek var også til stede.

Et medlem betalte inn medlemskapet.

IKKE LENGER PÅBUDT Å BRUKE MASKE

Til glede for mange: Det er bekjentgjort i Royal Gazette at det ikke lenger er påbudt å bruke maske i Thailand. Det anbefales, men er ikke påbudt å bruke maske der det er mye folk og på steder med dårlig ventilasjon. Personer i risikogrupper som eldre, folk med sykdommer bør alltid bruke maske. Men det er altså ikke påbudt. Dette sto i The Pattaya News 24.06

Hjelp til å fylle ut søknader osv ved Immigration Pattaya

Alle vet at det går an å få hjelp med visum søknader til venstre innenfor den gårdsplassen foran Immigration i Pattaya. Når man kommer fra 2.Road, er det et kontor akkurat i det man svinger rundt hjørnet til gårdsplassen,- før man svinger inn. Det står VISA på vinduene. Det er er tre personer som jobber der. De gjør alle de samme tjenestene som de inne på gårdsplassen. Det er roligere ute på dette kontoret enn inne på gårdsplassen. De opererer med faste priser. Et par medlemmer anbefaler dette.

Skatteoppgjøret

Noen finner det irriterende at det er uberegnelig når sluttoppgjøret for skattemeldinga kommer. Det er dårlige tider økonomisk for mange, og det kan være greit å vite hva man har til gode og ikke minst når man får det. Et medlem opplyste gledesstrålende at han fikk tilbake 10.000 kr mer enn han forventet.

Demonstrasjoner i Norge

Det var også en diskusjon om demonstrasjoner hjemme, i dette tilfelle helgens Pride. Det var ulike synspunkter på om minoriteter bør demonstrere for sine rettigheter og om de i så fall bør forvente politibeskyttelse i den sammenheng. Man kan trygt si at det var ytterpunkter som kom fram i diskusjonen. På samme måte som skeive i Norge demonstrerer for rettigheter i Norge, gjør thaier det i Thailand. Det var Pride parader to steder i Pattaya i helgen. I Thailand er f.eks ekteskapsinngåelse for skeive par en pågående debatt.

Lege

Flere medlemmer i Pattaya går til en lege som heter Dr Oliver. Han er sveitser og holder til i Theprasit Soi 12 . Navnet er skiltet utenfor, men etter at du har svingt inn i Soi 12. ca 100 meter innover. Det er ca 300 meter fra hjørnet og er godt synlig. Kontoret har legen og et personale på 4 i følge et medlem. Flere av medlemmene har vært hos han og opplever han som hyggelig og kompetent.

Baan Kruja, barnehjemmet

Initiativtagerne til pengeinnsamling fikk i dag inn 3240 B som brukes til kjøp av varer som de leverer til barnehjemmet siste fredag i måneden.


Med vennlig hilsen
Roald Kristiansen.


PS: Fredag til uken er undertegnede ikke til stede. Da blir det sannsynligvis sjefen sjøl som oppsummerer.