Sammendrag fra treffet i Khon Norway tirsdag 7 desember 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sted: A Taste of Norway, Jomtien, Pattaya

Det var 20 medlemmer som møtte i dag

10 personer innbetalte sin medl. kontingent for 2022

1 ny innmeldinger ble det også.

Vår Advokat Suntree Jongkitiwiro (LEK) var også tilstede i dag fra kl. 09.00 hvor 3 personer benyttet anledningen til å kontakte henne.

Forespørsler om hjelp ble det også flere av denne gang:

Det dreide seg da om melding fra NAV om økning på trekk for frivillig medlemskap fra 2,3 % økes til 3.03%. Summen som NAV trekker direkte er jo ut fra brutto, og gjøres bare hvert 2 år slik at mange av oss derfor kan få slike skriv om de har trukket for lite de 2 foregående år ettersom pensjonen justeres 1 gang årlig. Her er det ofte 2 muligheter som kan benyttes som for eks. at en dekker summen med bare en innbetaling, eller om en velger å forhøye trekket på månedlig beløp til summen er dekket opp. En blir samtidig bet om å ta kontakt om en ønsker det.

Hjelp om å søke på 1 års opphold (Retirement) kom det også, men tiden i dag strakk ikke til slik at han ble derfor henvist til kontoret på siden av Immigration her i soi 5 / Jomtien som hjelper til for en rimelig pris samtidig som kopier av pass og bilde også måtte tas.

Det kom også en forespørsel om hjelp til å si opp frivillig medlemskap i NAV International (overført til i morgen etter avtale).

Norsk førerkort / Internationalt førerkort gjelder her max for 3måneder. Det ble her etterspurt mulighet for oversettelse av Norsk førerkort i denne forbindelse når en ønsker å ta Thai førerkort også.

Legalisering av disse foretas ikke lengre av den Norske Ambassaden eller Consulat. Så her følger ny ordning fra 2 mars 2017.

Trenger du bekreftelse på engelsk om at du er innehaver av et gyldig norsk førerkort, kan du bestille dokumentet «Confirmation of driver licence» ved å henvende deg til Statens Vegvesen. Dokumentet kan fås umiddelbart ved oppmøte ved en av Statens vegvesens trafikkstasjoner i Norge. Alternativt kan det bestilles over telefon eller via vegvesenets nettside. Velg «Annet» og fyll inn at du ønsker å bestille dokumentet «Confirmation of drivers licence». Oppgi ditt personnummer og postadressen dokumentet skal sendes til. Dersom man ikke ønsker å oppgi personnummer på nettskjemaet kan man ringe Vegvesenet.

En håpløs ordning for mange av oss som er bosatt her over flere år.

Vi vil derfor tipse om dette stedet her i Pattaya som kan ha hjulpet mange, og som har dette å lese i sitt program: Driving Licence Services THAI DRIVING LICENCE, RENEW THAI DRIVING LICENCETRANSFER HOME COUNTRY LICENCE, INTERNATIONAL DRIVING LICENCE.

https://www.facebook.com/KhaoTaloChonburi/ PHONE NUMBER 0846711055

110/6 SOI KHAO TALO, BANGLAMUNG, CHONBURI, PATTAYA, 20150.

Fly innenlands i Thailand, og Covid -19 test.

Var selv på tur sist uke med fly begge veier Bangkok – Chang Mai og retur hvor vi begge hadde våre skjema med 2 sprøyter påført som ble registrert og ført opp ved innsjekk hvor innsjekk gikk raskt og greit. Er en ikke vaksinert så er alternativet å ta en test som vi begge også gjorde som en ekstra sikkerhet før vi dro. Den ble foretatt her ved Chanya Clinic, Sec road v/ statuen ned til stranden i Jomtien. Pris 800B pr. pers. Godt når testen viser negativ også i slike tilfeller. Greit å ha alt på stell når en på returen ikke hadde hvor han hadde hvert tidligere smittet, men papirløs hvor det satt langt inne at han fikk gå ombord å bli med der og da.

Mvh. Edvin Jonassen