Samtaletema på “Tirsdagstreffen” i Khon Norway den 15 sept. 2020.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Det var i dag 18 personer som var innom, og med på treffen.

Det ble gitt hjelp til 3 personer som hadde div. problemer de ønsket svar på, og besto av slikt som dette:  Svarbrev fra HELFO på tidligere innsendt faktura, Skatte til begge land, og da vedr.  skatt for flere tilbakeliggende år, Problemer med telefon og sletting av tidligere kontoer som ikke var i bruk lengre.

Vår Advokat Suntree  (Lek) var også tilstede denne gang for å besvare ting medlemmer  kunne ha behov for å vite mere om.

Vi hadde også denne gang besøk av en person fra foreningen i AA som også er medlem hos oss i KN. Er det personer blant våre medlemmer som ønsker å vite mer om dette så formidler vi gjerne kontakt.

Med så mange som 18 tilstede hvor langbordet + noen enkle bor også måtte til så ble samtaletemaene i forskjellige grupper ikke lette å følge med på, men dette er hva jeg selv fikk med meg oppe i det hele:

Veier å bruke fra Pattaya ved besøk nordover til Isaan

De fleste kjørte på nr7 fra Pattaya frem til servicesenteret,og så  over til  Chachoengsao hvor di tok av over på 304, og deretter brøt av østover til det stedet de ønsket å besøke.  Noen syd for Nasjonalparken over på nr.24 , mens andre ventet til etter Korat over til nr. 34, og de som skulle helt nord fulgte på nr. 2 helt opp. Kjøretid som ble antydet var fra 6t til Surin- 7t til Buriram og 8-10 t til Khon Kaen event. Nong Kai.

Kjørekulturen i Thailand

Konklusjonen var ” Vis ikke fingeren til noen i trafikken”. Du vet aldri hva du kan å få til svar på dette. Ellers ble det pratet rundt dette som vi er mitt oppe i nå “Coronaen” hvor det er meldt 58 døde til nå sammenlignet med hvor mange som omkommer i trafikken hvert år. Spesielt da i forbindelse med de store høytidene hvor tallene for 2019 viser i perioden 1.1-7.11 hvor 12304 personer er meldt omkommet i trafikken.

Grå stær

Dette er jo noe som kan berøre flere av oss som er kommet i en høy alder. Et av vår medlemmer har fått undersøkt seg for dette på Bangkok Hospital Pattaya eller BHP som vi sier hvor operasjon av begge øyne viste seg nødvendig å bli behandlet. Selve undersøkelsen inkl. alle målinger og prøver inkl. medisiner frem til avtalt tid beløp seg til 3400baht  fakturert ham. Når det gjelder selve operasjonen så ble det nevnt om 2 tidligere tilfeller hvor HELFO hadde dekket selve operasjonen uten at vi skal gå god for dette siden vi ikke har fått stadfestet dette.

Valg i USA

Oppfattet kun små brudd stykker av det som her fremkom, men inntrykket var at disse var fedd up av all propagandaen som NRK ved hjelp av sine utenlands korrespondenter

spredde ut på TV nå føre valget. Venstrevridd var ordet som ble nevnt.

Undertegnede fremsa også en hilsen til treffet fra Runar Jespersen som fant tiden moden i dag til i dra tilbake hjem til Nong Kai  etter 2 og 1/2 måned i Jomtien.

Ref. Edvin Jonassen